Pablo Motos

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Pablo Motos

Pablo Motos Burgos (Requena, Valéncia, 31 d'agost de 1965) és un presentador de televisió, locutor de ràdio i humoriste valencià.

Carrera

Ràdio

Pablo Motos escomençà la seua carrera mediàtica com a locutor i director de Ràdio Requena, treballant també en Ràdio Utiel. Posteriorment treballà en Ràdio Nacional d'Espanya, i en Onda Cero, a on ha presentat i dirigit programes com "Protagonistas", "Mareando la Perdiz" o "Hacia el dos mil", a on ademés ha format part de l'equip com a redactor i presentador de la Ràdio de Julia Otero.

Entre setembre de l'any 2002 i el 22 de juny de l'any 2007 presentà el programa No Somos Nadie en M80 Ràdio pels matins de dilluns a divendres, omplint el buit que havia deixat el programa Gomaespuma en gran èxit. Deixà de fer eixe programa junt al seu equip per a dedicar-se completament a "El Hormiguero", programa de televisió que realisa de dilluns a dijous per la nit.

Televisió

En la televisió ha presentat junt al periodiste Ramón Palomar el programa "Megacine" en Canal Nou i ha segut coordinador de guions de "El Club de la Comedia", co-productor eixecutiu de "La Noche de Fuentes y Cía", "Stand-up", i ha realisat chicotetes aparicions en séries de televisió.

Des de setembre de l'any 2006 presenta i dirigix "El Hormiguero" en el canal generaliste Cuatro. Durant el primer any fon un programa semanal que emetia els dumenges per la vesprada, des de setembre de 2007 s'emet de dilluns a dijous i el dissabte per la nit. En l'any 2007 donà les campanades en Cuatro junt en les formigues Trancas i Barrancas.

En l'any 2011 el programa "El Hormiguero" passà a emitir-se en Antena 3 en format de dilluns a divendres en programació de nit en "prime time". "El Hormiguero" porta 12 temporades, en una quota mija de pantalla del 14'8% en l'any 2016 i 2.696.000 d'espectadors.

També participà en l'inauguració de l'Eurocopa 2008 en Cuatro.

Música

Pablo Motos en les formigues Trancas i Barrancas.

Pablo Motos participà en el Festival de Benidorm de 1993 com a compositor de Saber amigos, cançó que guanyà el primer premi dit any.

Prensa i Llibres

Este polifacètic comunicador ha segut columniste de la edició Comunidad Valenciana del diari El País, i ha publicat alguns llibres d'humor junt en el seu equip de colaboradors en la ràdio i la televisió: La sonrisa del mirón, No somos nadie i No somos nadie 2. En l'any 2008 fon portada de la revista Men's Health.

Teatre

En teatre ha segut director de guions i u dels autors de Cinco hombres.com, Cinco mujeres.com i La vida según San Francisco. També va contribuir en la versió en castellà dirigida per Verónica Forqué de La tentación vive arriba. Igualment protagonisà junt a Enrique San Francisco Entre fuerte y flojo.

Publicitat

Pablo Motos ha realisat també incursions en el món de la publicitat. Va fer un anunci de Binaca (a pesar dels seus dents, segons ell mateix confessà), ha segut la veu de Coca Cola, ha anunciat la targeta de crèdit bancària Visa i va fer publicitat de l'aire acondicionat Fujitsu.

Producció

En l'any 2008 creà la seua pròpia productora, Siete y Acción, junt a Jorge Salvador per a produir a partir de setembre de 2008 El Hormiguero.

Enllaços externs