Llevant Unió Deportiva

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Escut del Llevant UD, equip de fútbol de la ciutat de Valéncia, fundat en 1909.

El Llevant Unió Deportiva és un club de la ciutat de Valéncia. Fon fundat en 1909. Al crear-se la Federació Valenciana de Fútbol, es fundaren el Gimnastic FC (hereu de l’Universitari FC) i el Llevant FC (hereu del Cabanyal FC). En 1915 desaparegue el Llevant FC per a tornar a fundar-se en 1917.

Posteriorment en 1940 es fusionen Llevant FC i Gimnastic. Aixo fon degut a que despuix de la Guerra Civil Espanyola el Llevant FC es trobà en tots els seus jugadors al complet pero sense camp ya que el seu antic camp situat en el cami fondo del Grau l’utilisava l’OJE.

Per la seua banda el Gimnastic es trobà en la situacio inversa, sense jugadors pero en el seu historic camp de Vallejo. Despuix de la fusio s’acordà utilisar com a equipacio un uniforme a ralles blanques i roges que fon fruït de les ralles blaugranes del Gimnastic i de les blanc i negres del Llevant. També es va decidir utilisar com a nom el d’Unio Deportiva Llevant-Gimnastic encara que popularment se’l nomenava "Udelage".

Des de la temporada 1941-1942 adoptà el nom actual, Llevant Unió Deportiva. Ademés incorpora definitivament com uniforme el blaugrana del Gimnastic relegant el blanc i negre del Llevante FC a la segona equipacio.

En la temporada 1963-1964 debuta en la Primera Divisió d’Espanya, mantenint-se en la mateixa la temporada 1964-1965.

La temporada 2003-2004 conseguix l’ascens novament a la Primera Divisió, de la que ix a l’any següent per a tornar novament a la mateixa la temporada 2005-2006.

En total ha militat en 5 ocasions en la 1ª divisió del fútbol espanyol.

Centenari i nou ascens

En 2009 celebrà el seu centenari sent el club decà de la Comunitat Valenciana. La temporada 2009-2010 queda classificat en 3ª posició en el campeonat de 2ª divisió i conseguix un nou ascens a la 1ª divisió de la lliga espanyola.

Vore també

Enllaços externs