Llevant Unió Deportiva

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Escut del Llevant UD, equip de fútbol de la ciutat de Valéncia, fundat en 1909.

El Llevant Unió Deportiva és un club de la ciutat de Valéncia. Fon fundat en 1909. L'estadi a on disputa els partits el club és l'estadi Ciutat de Valéncia.

Història[editar | editar còdic]

La seua fundació data de l'any 1909. Al crear-se la Federació Valenciana de Fútbol, es fundaren el Gimnastic FC (hereu de l’Universitari FC) i el Llevant FC (hereu del Cabanyal FC). En 1915 desaparegue el Llevant FC per a tornar a fundar-se en 1917.

Posteriorment en 1940 es fusionen Llevant FC i Gimnastic. Aixo fon degut a que despuix de la Guerra Civil Espanyola el Llevant FC es trobà en tots els seus jugadors al complet pero sense camp ya que el seu antic camp situat en el cami fondo del Grau l’utilisava l’OJE.

Per la seua banda el Gimnastic es trobà en la situacio inversa, sense jugadors pero en el seu historic camp de Vallejo. Despuix de la fusio s’acordà utilisar com a equipacio un uniforme a ralles blanques i roges que fon fruït de les ralles blaugranes del Gimnastic i de les blanc i negres del Llevant. També es va decidir utilisar com a nom el d’Unio Deportiva Llevant-Gimnastic encara que popularment se’l nomenava "Udelage".

Des de la temporada 1941-1942 adoptà el nom actual, Llevant Unió Deportiva. Ademés incorpora definitivament com uniforme el blaugrana del Gimnastic relegant el blanc i negre del Llevante FC a la segona equipacio.

En la temporada 1963-1964 debuta en la Primera Divisió d’Espanya, mantenint-se en la mateixa la temporada 1964-1965.

La temporada 2003-2004 conseguix l’ascens novament a la Primera Divisió, de la que ix a l’any següent per a tornar novament a la mateixa la temporada 2005-2006.

En total ha militat en 5 ocasions en la 1ª divisió del fútbol espanyol.

Centenari i nou ascens[editar | editar còdic]

En 2009 celebrà el seu centenari sent el club decà de la Comunitat Valenciana. La temporada 2009-2010 queda classificat en 3ª posició en el campeonat de 2ª divisió i conseguix un nou ascens a la 1ª divisió de la lliga espanyola.

Reconeiximent[editar | editar còdic]

La Real Federació Espanyola de Fútbol (RFEF) reconeix al Llevant UD com a campeó de la Copa de l'Espanya Lliure de 1937. El 25 de març de l'any 2023 es reconegué oficialment al Llevant UD com a campeó de la Copa de l'Espanya Lliure - Trofeu President de la República. El final d'eixe campeonat se jugà en la ciutat de Barcelona el 18 de juliol de 1937 entre els equips del Valéncia CF i el Levante Football Club, vencent el Llevant FC per 1-0.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Equips de fútbol de la Comunitat Valenciana · Flag of Valencia.png
Vilarreal CFElig CFLlevant UDValéncia CFCD CastellóCD AlcoyàHèrcules CFCD EldenseCF IntercityUD AlziraOrihuela CFTorrent CFCF La NúciaAtlètic SaguntíVilarreal CF BElig Ilicità CFVCF MestallaCD OndaCF GandiaCD Olímpic de XàtivaOntinyent 1931 CFAlacant CF