Laura Valenzuela

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Laura Valenzuela
Laura Valenzuela 2012 (cropped).jpg
Laura Valenzuela en l'any 2012
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Actriu, cantant, model i presentadora
Naiximent: 18 de febrer de 1931
Lloc de naiximent: Sevilla, Espanya
Defunció: 17 de març de 2023
Lloc de defunció: Madrit, Espanya

Rocío Laura Espinosa López-Cepero (Sevilla, 18 de febrer de 1931 - † Madrit, 17 de març de 2023),​ coneguda com a Laura Valenzuela, va ser una actriu, presentadora de televisió, cantant i model espanyola. Va ser una de les cares més conegudes tant de la chicoteta com de la gran pantalla durant les décades dels anys 1950 i 1960.

Va debutar en el cine en l'any 1954 en El peixcador de coples, d'Antonio de l'Amo. Seguirien L'inquilí (1957), La violetera (1958) i Aquells temps del cuplé (1958). Seguirien atres moltes durant casi 20 anys, alternant en programes molt coneguts en diferents cadenes de televisió.

Va ser el primer rostre conegut de Televisió Espanyola, allà per l'any 1956. En aquella etapa dels estudis del Passeig de La Habana, a Laura com atres pioners de la cadena com a Blanca Álvarez i Jesús Álvarez se'ls assignava les més diferents llabors front a la cambra: des de presentar un concurs (com a Preguntes a l'espai) a una actuació musical (en Festival Marconi)​ o fer publicitat d'una marca de neveres.

En l'any 1969 va ser l'encarregada de retransmetre per a tota Europa el XIV Festival de la Cançó d'Eurovisió, que es va celebrar en el Teatre Real de Madrit i eixir del pas davant l'improvisat empat en primer lloc de quatre cançons (Regne Unit, França, Holanda i Espanya).

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons