Jornada Mundial de la Joventut

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) és un event organisat per l'Iglésia Catòlica per a reunir als jóvens de tot el mon.

La Jornada Mundial de la Joventut es realisa anualment en cada diòcesis del món el dia del Dumenge de Rams, en una cerimònia principal en el Vaticà. Pero cada dos o tres anys, es realisa un gran encontre internacional realisat en una ciutat seu. Esta cerimònia es presidida pel Sant Pare. Este últim encontre, d'uns quants dies de duració, és el que s'associa habitualment en el nom de Jornada Mundial de la Joventut.

Este concepte naixqué en l'any 1984 durant el papat de Joan Pau II per a incentivar la participació jovenil en l'Iglésia i ha tengut gran èxit, arribant a convocar a més de cinc millons de persones durant l'edició de 1995, realisada en Manila, Filipines.

En l'any 1997, la Jornada Mundial donà un canvi transformant-se en un festival per a la joventut en una duració de tres dies abans de la cerimònia final. D'allí en avant s'ha organisat successivament en París, Roma, Toronto, Colonia, Sydney i Madrit.

Iconos de la JMJ[editar | editar còdic]

La Creu de la Jornada Mundial de la Joventut o Creu dels jóvens és una creu de fusta de 3,8m d'altura donada als jóvens pel Beat Joan Pau II en la jornada de 1984 en Roma. El Papa encomana als jóvens la faena de portar pel món "com símbol de l'amor de Jesús a l'humanitat". En l'any 2003 Juan Pau II va fer entrega també d'una image de la Verge Maria per a acompanyar a la creu en la seua peregrinacio.

Ademés d'estar presents en grans encontres, els dos símbols realisen un recorregut visitant les diòcesis catòliques com a preparació d'estos events. En Austràlia començaren en juliol de 2007 un itinerari per tot el país en relleus a l'estil de l'antorcha olímpica.