Howard Carter

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Howard Carter
Howard carter.jpg
Howard Carter en l'any 1924
Nacionalitat: Britànic
Ocupació: Arqueòlec i egiptòlec
Naiximent: 9 de maig de 1874
Lloc de naiximent: Londres
Defunció: 3 de febrer de 1939 (als 64 anys)
Lloc de defunció: Londres
Howard Carter examina el sarcòfec de Tutankamon en l'any 1923, mésos despuix del seu descobriment

Howard Carter (Londres, 9 de maig de 1874 - † Londres, 2 de març de 1939) fon un celebre arqueòlec i egiptòlec britànic mundialment conegut per descobrir, en l'any 1922, la tomba de Tutankamon, en el Vall dels Reis, front a Luxor, Egipte.[1]

Naixqué en Kensington, Londres, sent el menor d'una familia d'onze germans. Son pare, Samuel Carter, fon un celebre artiste conegut per tot el Regne Unit. Carter creixqué en Swaffham, al nort de Norfolk, fon sumament inteligent, llamentablement assistí molt poc a l'escola per motius de salut. Son pare li ensenyà els fonaments del dibuix i la pintura. Una societat d'egiptologia anglesa advertí el seu talent de dibuixant i li proponguí, als 17 anys, marchar-se a Egipte. Allí, copià baixrelleus, deprengué a excavar i restaurar els monuments, i se convertí finalment en inspector d'Antigores.

En l'any 1908, Lord Carnarvon, un noble, entusiasta aficionat a l'arqueologia i dispost a proporcionar els fondos necessaris per a continuar el treball de Carter, lo contracta per a excavar en Tebes i, despuix, en el Vall dels Reis. El 4 de novembre de 1922 Carter trobà la tomba del faraó Tutankamon (posteriorment designada KV62), que se trobà casi intacta, sent la millor conservada del Vall dels Reis. Posteriorment estigué baix la tutela de William Flinders Petrie. Morí en l'any 1939, als 64 anys.

Referències[editar | editar còdic]

  1. Alberto Siliotti (2005). Egipto. Ediciones Folio. ISBN 84-413-2111-6

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons