Eivissa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
La ciutat d'Eivissa des de la mar.

Eivissa (en balear Eivissa i en castellà Ibiza) és una de les illes principals de les Illes Balears (Espanya). Conta en una extensió de 572 km² i una població de 129.562 habitants. (INE 2009).

La seua llongitut de costa és de 210 km, a on s'alternen chicotets penyes. Les distancies màximes de l'illa són de 41 quilómetros de nort a sur i 15 quilómetros d'est a oest. Posseïx una morfologia molt irregular formada per vàries montanyes, de les quals la més alta es Sa Talaia, situada en el municipi de Sant Josep de Sa Talaia, en 475 metros d'altitut.

L'illa te gran fama en tot el món per les seues festes i discoteques, que atrauen a numerosos turistes. La zona del port d'Eivissa també atrau a molts turistes per la seua vida nocturna.

Geografia[editar | editar còdic]

Està situada a uns 79 km a l'est de la Península Ibèrica, front a Dénia, en les costes valencianes, de 140 km al suroest de l'illa de Mallorca, i al nort de Formentera. La seua capital és Eivissa i les dos poblacions més importants, ademés de la capital, són Sant Antoni Abat i Santa Eulària des Riu, i el major municipi, Sant Josep de Sa Talaia.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons