Dia Internacional dels Museus

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El Dia Internacional dels Museus és un event coordinat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) que té lloc cada any al voltant del 18 de maig. Est event posa de relleu un tema diferent cada any i que està en el centre de les preocupacions de la comunitat dels museus.

El Dia Internacional dels Museus oferix als professionals dels museus l'oportunitat d'anar a la trobada del públic i sensibilisar-ho sobre els desafius que enfronten. De fet, el ICOM definix el museu com una organisació sense fins de lucre, una institució permanent al servici de la societat i el seu desenroll, oberta al públic, que adquirix, conserva, investiga, exhibix i transmet el patrimoni material i immaterial de l'humanitat i el seu mig ambient en fins educatius, d'estudi i plaer. Per lo tant, el Dia Internacional dels Museus servix de plataforma per a conscienciar al públic sobre els reptes actuals dels museus en el desenroll de la societat a nivell internacional. Ademés de les activitats del Consell Internacional de Museus, el Fondo de Dotació del Consell Internacional dels Museus (ICOM Fondo) també respala el Dia Internacional dels Museus.

Història[editar | editar còdic]

Des de la seua creació en l'any 1977, el Dia Internacional dels Museus (DIM) ha guanyat cada volta més popularitat. En 2009, 20.000 museus de més de 90 països varen participar en el Dia Internacionals del Museus organisant events. En l'any 2010 varen participar 98 països, 100 en 2011 i en 2012, 129 països en 32.000 museus. En 2011, el cartell oficial del DIM fon traduït en 37 idiomes. Des de l'any 2012, esta sifra es va elevar a 38.

Lemes[editar | editar còdic]

Els lemes en els últims anys han segut:

  • 2020 Museus per a l'igualtat: diversitat i inclusió.
  • 2021 El futur dels museus: recuperar i reimaginar.
  • 2022 “El poder dels museus”.
  • 2023 “Museus, sostenibilitat i benestar”.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]