Coalició Valenciana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Coalicio Valenciana»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Coalicio Valenciana - Coalición Valenciana (CVa)
Logotip de Coalicio Valenciana
President Juan García Sentandreu
Líder {{{líder}}}
Portaveu {{{portaveu}}}
Fundació 2004
Dissolució 26 de maig de 2011
Sèu Carrer Sorní, 17 1 (Valéncia)
Ideologia política foralisme, constitucionalisme, conservadurisme i valencianisme
Afiliació internacional -
Partits que la componen {{{partits}}}
Web http://www.coaliciovalenciana.es


Coalició Valenciana (Coalición Valenciana en castellà), fon un partit polític valencianiste fundat en l'any 2004 per Juan García Sentandreu i paralisat en l'any 2011[1]. En ell s'integraren alguns ex dirigents d'Unió Valenciana, com Dolors Garcia Broch, que fon vicepresidenta del partit (fins que l'abandonà poc despuix d'eleccions) i candidata en l'any 2007 a la presidència de la Generalitat Valenciana, mentres que Sentandreu fon candidat a alcalde de la ciutat de Valéncia

Es va definir com foraliste, constitucionaliste, conservador, pero en un fort contingut de plantejaments polítics de caràcter social, i sobre tot, marcadament valencianiste destacant la seua rotunda defensa dels valors valencians[2], dels seus símbols, denominacions i cultura, dins de la llògica democràtica i respectant les institucions. Com a partit valencianiste, va defendre la llengua valenciana i apostà per una major inversió en infraestructures de la Comunitat Valenciana.

Coalició Valenciana va conseguir movilisar al poble valencià en vàries ocasions[3], en manifestacions en defensa de les senyes d'identitat Valencianes, inclús en una de les manifestacions[4] el número d'assistents fon de entre 100.000 i 150.000 persones onejant Reals Senyeres Valencianes. També va dispondre d'un periòdic denominat El Palleter[5].

L'organisació jovenil del partit és coneixia en el nom de Joventuts de Coalició Valenciana‎, definint-se com valencianista, foralista, constitucional i social.

Partits integrats en Coalició Valenciana

En la coalició inicialment s'integraren alguns chicotets partits polítics locals valencians, com el Partit Blasquiste Autonomiste, i atres producte d'escissions d'Unió Valenciana, com el Partit Regional de la Comunitat Valenciana o Renovació Valencianista.

Ademés va arribar a acorts electorals en el Partido Demócrata Español (PADE), el Grup Independent Valencià (Gival) i l'Organisació Independent Valenciana (OIV)

Mitin de CV en la plaça de bous de Valéncia
Campanya de Coalició Valenciana
Propaganda de Coalició Valenciana

Resultats electorals

En les últimes eleccions valencianes[6] varen obtindre un 0.72% autonomic dels vots a candidatures i un 0.94% municipal[7], erigint-se com la quinta força electoral del Regne de Valéncia per damunt del partit pancatalaniste ERPV.

En les darreres eleccions a corts generals d'Espanya varen obtindre un 0.20% dels vots[8], posicionant-se com la novena força electoral de la Comunitat Valenciana.


Organisació

President

Juan García Sentandreu

Consell Foral

El seu Consell Foral estava integrat per persones de distintes sensibilitats i de les associacions culturals valencianistes.

Vicepresidents

Anfos Ramón i García, Manuel Latorre Castillo i Enrique Alonso Amate.

Secretari

José Vidagany Peláez

Tesorer

Antonio Rochina Fortea

Vocals

Francisco Javier Cervelló, María Alfonsa Vázquez, Antonio De Román Soler, Rosario Ballester Hurtado, Rosa Fuster Torres, Salvador Castellá Navarro, Pedro Román Zamorano, Hilario Martorell, Mercedes Giménez, María José Hernández, Gustavo Lluch Pérez, Carmen Ferrando Sisternes, José Signes Ferrer,Presentación Roca Tarazona, Asunción Gimeno Gimeno, Elena Muñoz Carpi, Juan Romero Pons, Susana Hernández, Susana González Anta, Javier Tomás Puchol, Caridad Botella Montes, Verónica Serrano Novella, José Manuel Bou, José Manuel Giner, Francisco Verdú Rocamora, Francisco Terencio, Vicente Boluda Crespo, José Luis Tadeo, Celestino Álvarez Cienfuegos, Alberto Pla Mora, Damián Lucas Romero, Víctor Zorilla Morales, José Manuel Igual, i Alfonso Doménech.

Paralisació

En l'any 2011, Coalició Valenciana va paralisar totes les seues activitats. El seu president, Juan García Sentandreu va anunciar, el 26 de maig de l'any 2011, que se suspenien totes les activitats, dient lo següent:

... queda clar que Coalició Valenciana no té un substrat sòlit - encara que sigam l'única força valencianista supervivent despuix de l'espantada de UV cap al PP - com per a mantindre'ns quatre anys més dessagnant-nos i deixant en evidència la falta de resposta social... humiliar-nos més davant d'una societat que, no nos equivoquem, nos ha donat políticament l'esquena... no és el moment de Coalició ni d'un valencianisme de calat que, per desgràcia, no té unes raïls sòlides dins del cos i de l'ànima del poble valencià... a causa de la debilitat ideològica i patriòtica de la societat valenciana, i a l'espera d'un moment més propici per a la política

Reactivació

El dia 5 de maig de l'any 2018 i davant sobre tot de la nefasta catalanisació que s'esta produint en la Comunitat Valenciana per part del Tripartit que conforma actualment el Govern Valencià (Compromis, PSPV i PODEMOS) es va celebrar en Valéncia una Convenció en la que es va decidir retomar el partit en l'intenció de presentar-se a les eleccions autonòmiques previste per a l'any 2019, pero al final no es va produir dita reactivació.

Campanyes

Coali.jpg

Durant els anys d'existència de Coalició Valenciana se realisaren campanyes publicitàries, que supongueren molts diners, concentracions i manifestacions, algunes d'elles multitudinàries, demanant als polítics valencians la defensa de la cultura i llengua valencianes i la derogació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua pero totes estes accions no surtiren efecte i no reberen cap resposta per part del partit polític en el govern valencià (PPCV) ni dels atres partits polítics en l'oposició (PSPV-PSOE i Compromís).

Referències

Enllaços externs