Catedral de Sant Pere i Sant Pau (Tallin)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Catedral de Sant Pere i Sant Pau en Tallin.

La Catedral de Sant Pere i Sant Pau (en estoni: Tallinna Peeter-Pauli katedraal o be Püha Peetruse ja Pauluse katedraalis) és una catedral catòlica en la ciutat de Tallin, la capital del país europeu d'Estònia.

El catolicisme es va introduir en Estònia a través de les creuades del Nort i va dominar la vida religiosa en l'Edat Mija. No obstant, a raïl de la Reforma protestant en el sigle XVI, el luteranisme va prendre el seu lloc com la fe dominant, i durant el temps de la dominació sueca en Estònia, el catolicisme va ser prohibit oficialment.

Despuix de la derrota de Suècia i la pèrdua d'Estònia a l'imperi rus durant la Gran Guerra del Nort, la llibertat religiosa va ser introduïda per les noves autoritats. En l'any 1799, la parròquia catòlica havia creixcut prou com per a que li fora concedit l'antic refectori del monasteri de Santa Catalina com un lloc de cult en el lloc de l'actual iglésia. En l'any 1841, es varen realisar dissenys per a un nou edifici per a l'iglésia, apropiat per al lloc que semblava massa chicotet per a les necessitats d'eixe moment. L'arquitecte elegit va ser el conegut Carlo Rossi de Sant Petersburc. Va dissenyar una basílica d'estil neogòtic, pero entre els anys 1920 i 1924, la frontera principal occidental va rebre el seu aspecte actual, obra dels arquitectes Erich Jacoby i Franz de Vries alguna cosa que es va desviar de la frontera original de Rossi. L'iglésia va ser renovada entre els anys 2002 i 2003.