Diferència entre les revisions de "Pol sur"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «El '''pol Sur''', conegut també com a '''pol Sur geogràfic''' o '''pol Sur terrestre''', és un dels dos punts on l'[[Eix de la terra|eix de rotació terrest...».)
 
m
Llínea 1: Llínea 1:
El '''pol Sur''', conegut també com a '''pol Sur geogràfic''' o '''pol Sur terrestre''', és un dels dos punts on l'[[Eix de la terra|eix de rotació terrestre]] encreua la superfície. És el punt més austral de la superfície de la [[Terra]] i correspon al costat opost del [[pol Nort]]. Està situat al continent de l'[[Antàrtica]], al lloc on es troba l'[[estació Amundsen-Scott]], que es va establir el 1956 i ha estat permanentment habitada des d'aquell any. El pol Sur geogràfic no s'ha de confondre en el [[pol Sur magnètic]].
+
El '''pol Sur''', conegut també com a '''pol Sur geogràfic''' o '''pol Sur terrestre''', és un dels dos punts a on l'[[Eix de la terra|eix de rotació terrestre]] encreua la superfície. És el punt més austral de la superfície de la [[Terra]] i correspon al costat opost del [[pol Nort]]. Està situat en el continent de l'[[Antàrtica]], al lloc a on es troba l'[[estació Amundsen-Scott]], que es va establir en l'any [[1956]] i ha segut permanentment habitada des d'aquell any. El pol Sur geogràfic no s'ha de confondre en el [[pol Sur magnètic]].
  
 +
[[Categoria:Geografia]]
 
[[Categoria:Orientació]]
 
[[Categoria:Orientació]]
 
[[Categoria:Geografia de l'Antàrtica]]
 
[[Categoria:Geografia de l'Antàrtica]]

Revisió de 18:28 16 nov 2014

El pol Sur, conegut també com a pol Sur geogràfic o pol Sur terrestre, és un dels dos punts a on l'eix de rotació terrestre encreua la superfície. És el punt més austral de la superfície de la Terra i correspon al costat opost del pol Nort. Està situat en el continent de l'Antàrtica, al lloc a on es troba l'estació Amundsen-Scott, que es va establir en l'any 1956 i ha segut permanentment habitada des d'aquell any. El pol Sur geogràfic no s'ha de confondre en el pol Sur magnètic.