Diferència entre les revisions de "Paquita "la Rebentaplenaris""

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Archiu:Paquita3.jpg|thumb|200px|'''Paquita la "Rebentaplenaris"]] '''
 
[[Archiu:Paquita3.jpg|thumb|200px|'''Paquita la "Rebentaplenaris"]] '''
  
'''Paquita ''la Rebentaplenaris''''' fon una dona que, en la [[Transició democràtica espanyola|Valéncia de la transició]], en plena [[Batalla de Valéncia]] prengué fama i popularitat per ser especialista en boicotejar coloquis, actes públics o sessions de l'[[Ajuntament de Valéncia]].
+
'''Paquita ''la Rebentaplenaris''''' fon una dòna que, en la [[Transició democràtica espanyola|Valéncia de la transició]], en plena [[Batalla de Valéncia]] prengué fama i popularitat per ser especialista en boicotejar coloquis, actes públics o sessions de l'[[Ajuntament de Valéncia]].
  
Dona pobra de solemnitat, vinculada al [[Grup d'Accio Valencianista]] es feu famosa per agitar, cridar i en última instància, boicotejar tot tipo d'actes, especialment els plenaris de l'ajuntament en el moment en que, segons el seu punt de vista, es practicava el [[catalanisme]]. Açò li va fer guanyar-se el malnom de ''rebentaplenaris''. Per la seua condició de sense sostre (va conseguir una llar de protecció oficial gràcies a una regidora de l'[[Ajuntament de Valéncia]]). S'ha fet difícil la recolecció de senyes sobre la seua vida.
+
Dòna pobra de solemnitat, vinculada al [[Grup d'Accio Valencianista]] (GAV) es feu famosa per agitar, cridar i en última instància, boicotejar tot tipo d'actes, especialment els plenaris de l'ajuntament en el moment en que, segons el seu punt de vista, es practicava el [[catalanisme]]. Açò li va fer guanyar-se el malnom de ''rebentaplenaris''. Per la seua condició de sense sostre (va conseguir una llar de protecció oficial gràcies a una regidora de l'[[Ajuntament de Valéncia]]). S'ha fet difícil la recolecció de senyes sobre la seua vida.
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Última revisió del 18:07 3 maig 2022

Paquita la "Rebentaplenaris"

Paquita la Rebentaplenaris fon una dòna que, en la Valéncia de la transició, en plena Batalla de Valéncia prengué fama i popularitat per ser especialista en boicotejar coloquis, actes públics o sessions de l'Ajuntament de Valéncia.

Dòna pobra de solemnitat, vinculada al Grup d'Accio Valencianista (GAV) es feu famosa per agitar, cridar i en última instància, boicotejar tot tipo d'actes, especialment els plenaris de l'ajuntament en el moment en que, segons el seu punt de vista, es practicava el catalanisme. Açò li va fer guanyar-se el malnom de rebentaplenaris. Per la seua condició de sense sostre (va conseguir una llar de protecció oficial gràcies a una regidora de l'Ajuntament de Valéncia). S'ha fet difícil la recolecció de senyes sobre la seua vida.

Enllaços externs[editar | editar còdic]