Edició de «Catedral de Sant Pere i Sant Pau (Tallin)»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
[[Archiu:Reval-8425.jpg|350px|thumb|Catedral de Sant Pere i Sant Pau en Tallin.]]
+
[[Archiu:Reval-8425.jpg|391px|right]]
La '''Catedral de Sant Pere i Sant Pau''' (en [[idioma estoni|estoni]]: ''Tallinna Peeter-Pauli katedraal'' o be ''Püha Peetruse ja Pauluse katedraalis'') és una catedral catòlica en la ciutat de [[Tallin]], la capital del país europeu d'[[Estònia]].
+
 
 +
La '''Catedral de Sant Pere i Sant Pablo''' (en [[idioma estoni|estoni]]: ''Tallinna Peeter-Pauli katedraal'' o be ''Püha Peetruse ja Pauluse katedraalis'') és una catedral catòlica en la ciutat de [[Tallin]], la capital del país europeu de [[Estònia]].
  
 
El catolicisme es va introduir en Estònia a través de les creuades del Nort i va dominar la vida religiosa en l'[[Edat Mija]]. No obstant, a raïl de la [[Reforma protestant]] en el [[sigle XVI]], el [[luteranisme]] va prendre el seu lloc com la fe dominant, i durant el temps de la dominació sueca en Estònia, el catolicisme va ser prohibit oficialment.
 
El catolicisme es va introduir en Estònia a través de les creuades del Nort i va dominar la vida religiosa en l'[[Edat Mija]]. No obstant, a raïl de la [[Reforma protestant]] en el [[sigle XVI]], el [[luteranisme]] va prendre el seu lloc com la fe dominant, i durant el temps de la dominació sueca en Estònia, el catolicisme va ser prohibit oficialment.
  
Despuix de la derrota de [[Suècia]] i la pèrdua d'Estònia a l'imperi rus durant la Gran Guerra del Nort, la llibertat religiosa va ser introduïda per les noves autoritats. En l'any [[1799]], la parròquia catòlica havia creixcut prou com per a que li fora concedit l'antic refectori del monasteri de Santa Catalina com un lloc de cult en el lloc de l'actual iglésia. En l'any [[1841]], es varen realisar dissenys per a un nou edifici per a l'iglésia, apropiat per al lloc que semblava massa chicotet per a les necessitats d'eixe moment. L'arquitecte elegit va ser el conegut Carlo Rossi de [[Sant Petersburc]]. Va dissenyar una basílica d'estil neogòtic, pero entre els anys [[1920]] i [[1924]], la frontera principal occidental va rebre el seu aspecte actual, obra dels arquitectes Erich Jacoby i Franz de Vries alguna cosa que es va desviar de la frontera original de Rossi. L'iglésia va ser renovada entre els anys [[2002]] i [[2003]].
+
Despuix de la derrota de [[Suècia]] i la pèrdua d'Estònia a l'imperi rus durant la Gran Guerra del Nort, la llibertat religiosa va ser introduïda per les noves autoritats. En l'any [[1799]], la parròquia catòlica havia creixcut prou com per a que li fora concedit l'antic refectori del monasteri de Santa Catalina com un lloc de cult en el lloc de l'actual iglésia. En l'any [[1841]], es varen realisar dissenys per a un nou edifici per a l'iglésia, apropiat per al lloc que semblava massa chicotet per a les necessitats d'eixe moment. L'arquitecte elegit va ser el conegut Carlo Rossi de [[Sant Petersburc]]. Va dissenyar una basílica d'estil neogòtic, pero entre [[1920]] i [[1924]], la frontera principal occidental va rebre el seu aspecte actual, obra dels arquitectes Erich Jacoby i Franz de Vries alguna cosa que es va desviar de la frontera original de Rossi. L'iglésia va ser renovada entre [[2002]] i [[2003]].
  
 +
[[Categoria:Estònia]]
 +
[[Categoria:Arquitectura]]
 
[[Categoria:Catedrals]]
 
[[Categoria:Catedrals]]
 
[[Categoria:Catedrals d'Estònia]]
 
[[Categoria:Catedrals d'Estònia]]
 +
[[Categoria:Iglesias de Tallin]]
 
[[Categoria:Iglésies catòliques d'Estònia]]
 
[[Categoria:Iglésies catòliques d'Estònia]]

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!