Suntory
Plantilla:Nihongo és una cerveseria i destileria japonesa. Fundada en l'any 1899, és una de les companyies de distribució de begudes alcohòliques més antigues en existència. L'empresa s'ha diversificat, incursant en atres camps com el de begudes sense alcohol i vins. Les oficines principals de Suntory es troben ubicades en Dojimahama, Kita, (Osaka).
Començos
Suntory va començar com una tenda nomenada Torii Shoten, propietat de Sinjiro Torii en Osaka, l'1 de febrer de l'any 1899 com a tenda de venda de vins importats. En l'any 1907, la tenda comença a vendre un vi negre dolç cridat Akadama Port Wine.
La tenda va ser transformada en l'empresa Kotobukiya en 1921, per a seguir expandint els seus negocis. En l'any 1924 primera destileria de Japó -Destileria Yamazaki- comença a produir whisky de malta. Cinc anys despuix es ven per primera volta en Japó el whiskey Suntory Whiskey Shirofuda (White Label) sent el primer whisky de producció nacional japonesa.
Durant la Segona Guerra Mundial, l'empresa Kotobukiya es veu forçada a detindre el desenroll de nous productes. En l'any 1961 llança la seua primera campanya comercial, recordada pel seu eslògan Bega este whisky i vaja a Hawái. En les condicions històric-socials del país un viage a l'exterior era considerat una oportunitat única en la vida. En l'any 1963 l'empresa canvia el nom a Suntory, usant el nom del seu famós producte. El mateix any, la fàbrica Musashino Beer comença a produir la cervesa Suntory. En l'any 1997, la companyia es va convertir en l'única en llicència, embotellament i distribució dels productes Pepsi.
Joint Ventures
Des de principis de la década de 1990, Suntory ha colaborat generosament en l'empresa de biotecnologia Melbourne (abans coneguda com Calgene Pacific Ltd en el desenroll i patentat de métodos d'ingenieria genètica per a produir la primera rosa blava, un sinònim en la cultura japonesa de lo impossible.
En l'any 1991, en l'ajuda de Suntory, Calgene Pacific compra al seu principal competidor, l'holandesa Florigene, donant-li oficines en l'epicentre floricultor d'Europa. Calgene Pacific es va convertir en Florigene Ltd en 1994 per a capitalisar l'estatus de la marca d'Holanda. Des de llavors ha desenrollat distints tipos de flors genèticament modificades en distints blaus, incloent atres modificacions com una major longevitat despuix de tallada la flor. L'empresa exporta a Amèrica i Euràsia.
En l'any 2003, Suntory obté el 98,5% de propietat del Holding en Florigene. Des de 1999, Florigene és també una subsidiària del jagant de químics agropecuaris Nufarm Limited.
En el 2004, Suntory i científics de Florigene varen anunciar el desenroll de la primera rosa blava verdadera. S'espera que siga comercialisada en els pròxims anys.
En octubre de l'any 2012, Suntory firmà un acort en PepsiCo per a establir una joint venture en Vietnam en la finalitat de treballar conjuntament els seus productes.
Suntory en els mijos
Suntory va ser la primera companyia a usar estrangers per a promocionar el seu producte. A finals dels anys 1970, Akira Kurosawa va dirigir una série de comercials televisius en actors nortamericans que actuaven en la producció de Kagemusha. Un d'estos comercials, en Francis Ford Coppola va inspirar la película de Sofia Coppola, Lost in Translation.
Suntory manté dos museus, el Museu d'Art Suntory en Tòkio i el Museu Tempozan Suntory, en Osaka, junt en atres activitats culturals en Japó.