Suro

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 16:37 7 ago 2019 per Xavier (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «El '''suro''', en castellà ''corcho'', és la corfa del surer o surera (Quercus suber), és un teixit vegetal que en botànica es denomina felema i q...»)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

El suro, en castellà corcho, és la corfa del surer o surera (Quercus suber), és un teixit vegetal que en botànica es denomina felema i que recobrix el tronc de l'arbre. Cada any, creix una nova corfa –formada per anells que creixen de dins cap a fòra del surer- que se superpon a les més antigues, formant aixina esta corfa. El suro pot presentar-se en brut, com a producte directe de l'extracció de la corfa de l'arbre o elaborat per a la seua utilisació en diferents àrees. El principal component del suro és la suberina.

La producció mundial de suro és d'unes 340.000 tonellades, de les quals Portugal produïx un 61%, Espanya un 30%, i Itàlia un 6%.

El suro és una matèria prima excelent i conté unes qualitats i propietats que són molt difícils de millorar pels humans, és molt utilisat per l'indústria.

Vore també

Enllaços externs