Miguel Ángel Fuster

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 17:04 20 dec 2017 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'vehicul' a 'vehícul')
Anar a la navegació Anar a la busca
Archiu:Miguel angel fuster.JPG
Porsche 911 GT3 de Miguel Ángel Fuster
Miguel Fuster en el Rally Rías Baixas 2014 en el seu Ford Fiesta R5

Miguel Ángel Fuster Martínez (Benidorm, Alacant, 1971)[1] és un pilot de rally que ha disputat diferents categories entre les que destaca el campeonat d'Espanya a on ha segut quatre voltes campeo. És l'unic pilot que ha guanyat el certamen en tres vehículs de diferent tracció: en tracció davantera (Citroën Saxo Kit Car Evo III - Any 2003), en una tracció total (Abarth Grande Punto S2000 - Any 2007) i en una tracció trassera (Porsche 911 GT3 - Anys 2011 i 2012).

Biografia

Ha participat en diverses copes de promoció, com la Copa Renault de Rallyes (Subcampeo en 1994); el Desafiament Peugeot (campeo en 1995); o el Trofeu Citroën Saxo (campeo en 1999). Miquel Fuster aplegaria a ser pilot oficial Peugeot en 1996, de Citroën en 2004 i de Fiat en 2007 i 2008. Fon Campeó de Espanya de Rallyes d'asfalt absolut en els anys 2003 i 2007 i Campeo de Grup N en l'any 1996. A lo llarc de la seua carrera deportiva ha materialisat triumfos per a cinc marques distintes: Peugeot, Renault, Citroen, Fiat i Porsche.

Despuix de haver guanyat en diferents Copes de Promoció dins de la Copa d'Espanya de Rallyes i del Campeonat d'Espanya de Rallyes, decidix afrontar el repte de formar un equip propi privat per a lluitar pel Campeonat Absolut de Rallyes. Per això, en l'any 2002, forma l'equip Auto Laca Winston Spirit, en l'equip Prorallye com preparador i el patrocini d'Auto Laca, a bordo d'un Citroën Saxo Kit Car F3, escomençant la temporada a mitat de la mateixa, en el més de juny, en el Rallye Rias Baixes de Vigo. En eixe rallye termina 3º despuix de Chus Puras i Dani Solá. Al final de l'any, quedà classificat com Campeo d'Espanya en categoria F3 i 3º absolut del Campeonat Espanya Rallyes Asfalt. Guanyador Absolut del Rallye Vasc Navarres. 5 Carreres celebrades en l'any, 5 terminades, en 5 podiums conseguits.

En l'any següent, en el 2003, continuant en de l'estructura del mateix equip i en el Saxo Kit Car en la seua tercera evolució, gana el Campeonat d'Espanya de Rallyes, despuix de haver guanyat els Rallyes de Canaries, Rias Baixas, Orense i Avilés.

En l'any 2007, disputaria de nou el Nacional d'Asfalt a bordo d'un Fiat Grande Punto S2000 com pilot oficial de Fiat Auto Espanya. Afrontaria la temporada com favorit a la victoria final, que alcançaria despuix d'una dura pugna en Alberto Hevia a lo llarc de tota la temporada, conseguint ademés els triumfos en els Rallyes de Vilajoyosa; Orense i Costa Brava.

En la temporada 2008, competiria de nou en el Nacional d'Asfalt com pilot oficial de Fiat, finalisant quart absolut i conseguint una victoria, el Rally Villajoyosa.

En 2009, disputà el Nacional de d'Asfalt als mandos d'un Porsche 911 GT3 preparat per Prorallye qui havia conseguit fichar en l'any 2002 a Bernard Vara, conegut pel seu treball en els anys 70 i 80 en els Porsche, ademés d'en el vehícul de Sergio Vallejo, Subcampeó del Campeonat en 2008.

Els seus començaments en la nova montura foren bons, en victories en les cites de Vilajoyosa[2] i Rías Baixas,[3] ademés d'un segon posat en Canaries i un quart en Cantabria, encara que finalment no pogué superar la quinta plaça en el resultat final de la temporada.

En l'any 2011 despuix d'una dura baralla en cada carrera entre els vehículs GT, els S2000 i els N+, Miguel Fuster conseguix el seu tercer Campeonat d'Espanya de Rallyes en el Porsche 911 GT3 en el Rallye Sierra Morena de Córdoba a falta encara de celebrar-se l'última prova del Campeonat, el Rally Race de Madrit. La temporada havia segut una complexa lluita contra varis pilots destacant al campeo del mon de S2000, el catala Xavi Pons, l'asturia Alberto Hevia en un Skoda Fabia S2000 i el gallec Sergio Vallejo en atre Porsche911 GT3. Al final les victories en els Rallyes de Villajoyosa, Canaries, Orense i Príncipe de Asturias i els segons posats conseguits conseguixen donar-li els punts finals per a ser Campeó d'Espanya. Miguel Fuster sempre ha participat en les següents escuderies o concursants:

  • Quan ha segut pilot oficial, en l'equip oficial d'una marca.
  • Equipo Auto Laca Competición
  • Equipo Imex Laca Competición.
  • Escudería AIA (Associacio Interclubs d'Automovilisme de la Provincia d'Alacant)

Palmares

Referències

  1. Sitio web oficial
  2. Resultado final Vilajoisa 2009[1]
  3. Resultado final Rias Baixas 2009[2]
  4. Resultado final 2010 [3]
  5. Resultado final 2010[4]

Enllaços externs

Commons