Escoles Associades de la UNESCO

Revisió de 17:48 7 jun 2013 per Valencian (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'Veja's' a 'Vore')

La Ret del Pla d'Escoles Associades de la UNESCO (retPEA) (ASPnet en anglés), comunament coneguda com Escoles Associades de la UNESCO, està formada per un conjunt de centres educatius repartits per tot lo món.

Consta de més de 8000 centres educatius, entre els quals trobem coleges parvularis, primàries i secundaries i instituts de formació superior.

El principal objectiu d'esta organisació és el de seguir els principis que marca la UNESCO relacionats entre atres temes en la cultura, la pau, els drets humans, la igualtat entre les persones i el mig ambient.

La retPEA que va nàixer a partir de l'any 1953 té entre els seus fins l'acostament entre alumnes i alumnes procedents de realitats culturals distintes i ajudar-los a trobar solucions enfront de la problemàtiques del present sigle. Per a això un dels eixos que vertebren este proyecte és la comunicació d'experiències entre l'alumnat dels diversos països i l'elaboració de proyectes comuns que ajuden a millorar el nostre planeta.

Principals temes tractats per la ret PEA

Els principals temes tractats són:

  • La problemàtica del nostre planeta i les possibles solucions a la mateixa, entre les que destaca el rol de la ONU pera la solució dels dits conflictes.
  • El coneiximent de l'existència d'atres cultures i atres formes de vida.

Objectius de la ret PEA

  • Analisar els problemes locals i regionals des d'una perspectiva internacional de manera que tot el món puga aportar possibles solucions.

Característiques de la ret

  • La pròpia UNESCO proporciona informació sobre els proyectes als que cada colege esta subscrita.
  • S'edita un bolletí de la UNESCO, que és una reviste en la intercanvia informació sobre els distints proyectes que construïxen les escoles.
  • L'interrelació entre centres de diverses localitats i països, on es fomenta la comunicació i el agermanament entre els mateixos.

Vore també