¡Hola, Vixca Valencia!. Te donem la benvinguda a L'Enciclopèdia en valencià
Gràcies per participar en el proyecte. Esperem que la colaboració te resulte agradable i que aprofites la teua estància ací.
L'Enciclopèdia en valencià és una enciclopèdia de contingut lliure que va nàixer en decembre de 2007; des de llavors s'han fixat varis principis definits per la comunitat. Per favor, dedica un temps per a explorar els temes següents, abans d'escomençar a editar en L'Enciclopèdia.
Els 5 pilars de L'Enciclopèdia.
Principis fonamentals del proyecte
.
Ajuda.
Manual general de L'Enciclopèdia
.
Tutorial.
Solicita ajuda personalisada en les teues primeres edicions
.
Zona de proves.
Per a que realises proves d'edició
.
Portal de la Comunitat.
Portal a on debatre en atres usuaris i sobre L'Enciclopèdia
.
Escriure correctament en valencià
Utilisa totes les ferramentes per a escriure artículs en valencià
Coses que no es deuen fer.
Resum d'erros més comuns a evitar
.
Deprén a editar pàgines.
Guia per a crear artículs
.
Actualitat en L'Enciclopèdia.
L'actualitat i senyes actuals sobre L'Enciclopèdia
.
Buscar en L'Enciclopèdia.
Busca tot lo que vullgues en L'Enciclopèdia
.
Café.
A on pots preguntar a atres enciclopedistes
.
Com utilisar Plantilles.
Un resum de com utilisar plantilles i quadros

Si no hablas valenciano puedes leer la versión en castellano de esta pagina y visitar nuestra Embajada y la introdución sobre L'Enciclopèdia en castellano.

If you don't speak Valencian, you can read the English version of this page and our Embassy and the introduction about L'Enciclopèdia in English.


Esta es la teua pàgina de discussió, en la qual pots rebre mensages d'atres enciclopedistes. Per a deixar un mensage a atre enciclopediste deus escriure en la seua pàgina de discussió, si no, no serà notificat. Al final del mensage deus firmar escrivint quatre ~~~~ o pressionant el botó mostrat en l'image. Recorda que els artículs no se firmen.


Benvingut. Esperem que passes bons moments en L'Enciclopèdia en valencià.--Admin 21:48, 17 gin 2009 (UTC)

Per favor, intenta no desprestigiar les contribucions d'atres usuaris, Uiquipèdia és una enciclopèdia colaborativa de voluntaris, i és millor aportar unes sugerències sense calificar negativament les contribucions dels usuaris inexperts.--Admin 21:48, 17 gin 2009 (UTC)

Artícul/image destacada

Efectivament, l'image i l'artícul destacat se tenen que anar canviant, la idea és fer com en la wikipedia en castellà: http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Art%C3%ADculos_buenos , De moment, qualsevol artícul que estiga complet i haja segut calificat com a artícul bo en wikipedia, pot ser-ho en uiquipèdia. Propon un artícul, i una image i la pose per a anar canviant mentres se crea eixa secció en votacions. L'erro de traducció que m'ha comentat no ho he trobat, copia la frase i la trobaré, gràcies--Admin 22:08, 17 gin 2009 (UTC)

De moment lo que fa falta és un artícul i atra image destacada no un artícul bo, aixina que el que has propost servix, pronte ho penjaré com a destacat. --Admin 22:22, 17 gin 2009 (UTC)

Plantilla:Infobox països

Perodna, he visto que en esa plantilla, parámetros como la capital, la población, la ciudad más poblada, la forma de gobierno, el presidente y las lenguas están centradas. ¿Se quiere poner así o es que no se sabe como cambiarlo? Si se quiere cambiar, yo puedo intentarlo. --Chabi 11:35, 18 gin 2009 (UTC)

Ya la he cambiado. Iré haciendo modificaciones si se quieren cambiar la imagen pero creo que por ahora está bien así. --Chabi 12:28, 18 gin 2009 (UTC)

Un favor

¿Me podrías traducir este artículo al valenciano, por favor? --Chabi 12:32, 18 gin 2009 (UTC)

Muchas gracias, de verdad y perdona las molestias. --Chabi 12:46, 18 gin 2009 (UTC)

Plantilla:Medaller Olimpic Estiu

Creo que ya está. Le falta la plantilla de documentación. No sé si ponerla o no porque es casi todo letra y yo no la podría traducir. --Chabi 13:50, 18 gin 2009 (UTC)


Correcció llingüística

He estat observant el principi de l'artícul Andorra, que has traduït tu, i veig que eres partidari de les reformes normatives de la web Idioma Valencià, com són la supressió dels guions i apòstrofs entre els verps i els pronoms (ex: diferenciarla, diferenciar-la), o la caiguda de les des (forces armaes, fortificà, forces armades, fortificada). Són totes propostes acceptables, pero que per sort o per desgràcia encara no han segut acceptades per la majoria del valencianisme. Per això no deuen ser usades en una enciclopèdia, ya que esta deu ser objectiva i neutral, no partidista ni personal. Has de tindre en conte que això de la web Idioma Valencià és únicament una série de propostes i no una normativa completa. Yo et recomane que seguixques les normes de la RACV, si vols en l'accentuació antiga, i que t'aprofites dels [programes informàtics] que existixen per a corregir els texts. Aixina evitaràs castellanismes grotescs com estos que has escrit: el vall (la vall), diezmo (delme), Vizcomtat (Vescomtat), obisp (bisbe), qüentes públiques (contes públics), quartel (quartell), navarro (navarrés), Carlomagno (Carlemany), recivir (rebre), Carlos el Calvo (Carles el Calp), o formes completament inexistents com concedre (concedir), o plurals catalans com arbustos (arbusts). Evidentment totes estes formes són inadmissibles en valencià i res tenen a vore en els "castellanismes consolidats" que la web Idioma Valencià propon acceptar. Pensa-t'ho! --Cavaller de la Ploma 00:40, 20 gin 2009 (UTC)

No se qui t'ha dit que pots escriure en la normativa que propon Coalicio Valenciana o Idioma Valencià, pero a mi me digueren que ací només se poden utilisar les normes d'El Puig, les de 1982 o les de 2003. Encara que utilisar les dos normatives és un poc caos, ya que els enllaços interns i les categories estan duplicades en accents i sense. Quan tingam el traductor automàtic (si, ho anem a tindre i no deu quedar molt) serà en accents i mos aforrarà molt de treball.--RoX 22:28, 20 gin 2009 (UTC)

Chiquets, normativa valenciana només n'hi ha una: les normes del Puig. Simplement ha tingut unes poques reformes a lo llarc dels anys, com qualsevol normativa de qualsevol llengua. La primera reforma reduí l'us dels accents, que era excessiu en la versió original de les Normes del Puig, ya que les normes d'accentuació en qualsevol llengua deuen ser "econòmiques". La segona reforma recuperà part de l'accentuació eliminada, ya que si no l'accentuació valenciana divergia massa de les costums dels llectors valencians, cosa que causava un rebuig per part dels valencians en general. Ara l'accentuació es pareix més a la catalana, és cert, pero sobre tot es pareix a la castellana, que és la norma d'accentuació que coneix la majoria de la població. Per tant no es pot parlar d'una normativa en accents i una normativa sense accents. És una mateixa normativa, simplement retocada.

Per una atra part les reformes de la web Idioma Valencià només son propostes. Mentres no tinguen una lliteratura important que les use no hi ha motiu per a considerar-les sériament. Els que estiguen interessats en fomentar eixes reformes que publiquen llibres usant-les. Pero la Uiquipèdia no és un lloc per a fer campanyes d'eixe tipo, crec yo. I mira que crec que algunes de les reformes propostes tenen trellat. Ara, en la situació actual no és convenient marejar la perdiu en reformes aixina!! Hem d'unir-nos, no dividir-nos més encara, no creus?

--Cavaller de la Ploma 23:21, 20 gin 2009 (UTC)

traductor

hola ¿sabes algun traductor bueno y fiable español-valenciano? espero que el mensaje no te moleste pero no me fio nada de los de "dona la prioritat a les formes valencians" o algo así gracias--Blas de Lezo 17:03, 13 març 2009 (UTC)

Erros

Ya s'han corregit els errors i he actualisat el Sabies qué. També necessitem canviar l'image destacada.--Admin 12:27, 17 març 2009 (UTC)

Categoria:Terrorisme

Fa falta, de veres? Crec que no. Mixalberto 20:31, 20 març 2009 (UTC)

Sí, pero incloure'ls en la categoria de terrorisme no és caure en el seu mateix error? Estic d'acort en que s'incloga a ETA, pero no a associacions polítiques no-declarades com terroristes. Si bé pot ser cert que alguns membres actuen de manera terrorista, no podem generalisar. T'agrade o no, hi ha que ser imparcials; sigam més llestos que els pancatalanistes. Mixalberto 16:58, 23 març 2009 (UTC)
Ya està fet. Gràcies per la teua comprensió!

Uiquipèdia:Artículs destacats

Por favor, traduce esta página al valenciano en cuanto tengas un rato. Muchas gracias. Voy a ir poniendo las páginas de organización de la Uiquipèdia, el problema es que yo no sé valenciano y necesitaré que me ayudéis con la tradución. :( --Chabi 18:36, 24 març 2009 (UTC)

Te dejo aquí el texto

Esta página contiene una lista de artículos que la comunidad de Uiquipèdia ha identificado como artículos de una excelente calidad. ¡Evidentemente esta lista contiene sólo una pequeña muestra de los X artículos de Uiquipèdia!

Si encuentras un artículo extraordinario en Uiquipèdia que cumpla con los criterios de calidad, añádelo como candidato a destacado en la página de candidatos, donde se someterá a votación y se revisará su estilo, integridad, precisión y neutralidad.

Las Wikipedias en otros idiomas también tienen artículos destacados que pueden servir para enriquecer o mejorar nuestros propios artículos. La existencia de un artículo destacado en otro idioma se indica con una pequeña estrella () en la columna de otros idiomas de cada artículo.

En este momento contamos con X artículos destacados de un total de X artículos en Uiquipèdia.


Muchas gracias por tu ayuda. Yo no podría hacerlo. --Chabi 21:11, 24 març 2009 (UTC)

Ficha de idioma

Aquí te la dejo. si necesitas algo más, no dudes en decírmelo. --Chabi 19:01, 25 març 2009 (UTC)

Perdona, estoy que no me entero Xd. Ésta es la página. Pero ten en cuenta que apoya la teoría catalanista por lo que los datos no concuerdan. --Chabi 19:10, 25 març 2009 (UTC)

Más traducciones

  • Wikipedia:Qué es un artículo destacado.
  • Wikipedia:Candidatos a artículos destacados.
  • Esta estrella simboliza los artículos destacados de Wikipedia.
  • Uiquipèdia:Imágenes destacadas.
  • Herramientas de los artículos destacados.
  • Criterios de evaluación.
  • Candidatos a artículos destacados.
  • Destacados para la Portada.
  • Atajos --Chabi 19:08, 25 març 2009 (UTC)

Otra traducción

Un atajo es un tipo especializado de página de redirección, que puede usarse para acceder rápida y directamente a una página del proyecto o una de sus secciones. La lista de atajos disponibles puede encontrarse en:

WP:WP = Wikipedia:Lista de atajos

Uso Los atajos pueden ser ingresados directamente en la caja de búsqueda de Wikipedia, utilizados como enlaces internos dentro de cualquier artículo, o bien formar parte de una dirección web (URL), reemplazando al nombre real de la página.

Por ejemplo «A:MAP» es el atajo de la página «Ayuda:Mapa de orientación al wikipedista». Podemos entonces usar el enlace A:MAP en un artículo o comentario al referirnos a ella, o también escribir la dirección http://es.wikipedia.org/wiki/A:MAP en la barra de direcciones del navegador, para acceder a esa ayuda.


Atajos Antes de crear un nuevo atajo ten en cuenta estas convenciones:

Sólo se utilizarán atajos para los espacios de nombres cuyas abreviaturas se listan a continuación: Sigla Usada para A Ayuda CAT Categoría P Portal PR Wikiproyecto WP Wikipedia

Para facilitar su memorización, los atajos sólo contendrán letras mayúsculas. Se recomienda encarecidamente no crear atajos de más de cinco letras (aparte de las del espacio de nombres), pues un atajo largo deja de ser atajo.

Véase también Wikipedia:Lista de atajos, lista de atajos existentes. Ayuda:Atajos de teclado, cómo recorrer Wikipedia sin usar el ratón.

--Chabi 19:31, 25 març 2009 (UTC)


=== ¿Esto?

Si no es esto ya me doy contra la pared. Lo que hace el no dormir siesta Xd. (En serio, perdona estoy fatal). --Chabi 19:52, 25 març 2009 (UTC)


Traducción

Aunque Wikipedia es una enciclopedia, es una enciclopedia relativamente peculiar. Por las características de la edición comunitaria de artículos, la constante evolución del material, la diversidad de temas y la ausencia de un plan prefijado de trabajo, cuenta con muchos rasgos que no están presentes en las enciclopedias corrientes.

Ello, junto a la variedad histórica de contenidos que se han publicado bajo el nombre de «enciclopedia», hace a veces difícil determinar exactamente qué material es adecuado para ella; sin embargo, existen ciertas reglas claras acerca de qué material no es apropiado en Wikipedia.

1 Lo que Wikipedia no es 1.1 Wikipedia no es una enciclopedia de papel 1.2 Wikipedia no es un diccionario 1.3 Wikipedia no es un editor de pensamientos originales 1.4 Wikipedia no es una tribuna de opinión 1.5 Wikipedia no es un almacén de enlaces, imágenes o archivos 1.6 Wikipedia no es un alojamiento de páginas web, blogs o una red social 1.7 Wikipedia no es una colección de información sin criterio 1.8 Wikipedia no es una bola de cristal 1.9 Wikipedia no está censurada 2 Lo que la comunidad de Wikipedia no es 2.1 Wikipedia no es un campo de batalla 2.2 Wikipedia no es un experimento de anarquía 2.3 Wikipedia no es un experimento de democracia 2.4 Wikipedia no es una burocracia 3 Notas 4 Políticas relacionadas 5 Ensayos sobre esta política o sobre temas relacionados 6 Véase también

--Chabi 20:14, 25 març 2009 (UTC)

Imàgens

Intenta pujar imàgens més chicotetes, 1.23MB per image és una barbaritat, pot donar-te problemes per a pujar imàgens tan grans.--Admin 19:27, 27 març 2009 (UTC)

Copia'm l'erro que t'ix, recorda que les imàgens que puges tenen que ser de llicència lliure, i en cas de no ser-ho, sé que que especificar que tenen copyright i fer un us llegítim de l'image (llig:http://es.wikipedia.org/wiki/Fair_use).--Admin 19:33, 27 març 2009 (UTC)

Usuari:Chabi/Traducir

Te dejo aquí una serie de artículos para traducir. Es bastante largo pero, en cuanto tengas tiempo, ve traduciendo poco a poco, por favor. Si quieres, pide ayuda a más personas para ir completando la traducción pero, a la vez, habría que ir haciendo las lista de artículos que toda Wikipedia debería tener. Hay muchas cosas por hacer. Por cierto, he encontrado un blog en el cual dicen que la Uiquipèdia "fa riure". Es un buen momento para demostrar que el valenciano tiene una Wikipedia en condiciones. --Chabi 21:23, 27 març 2009 (UTC)

Erros tipogràfics

Hola, he vist en l'artícul Imperi romà la gran cantitat d'erros tipogràfics que hi ha, ¿no tens instalat el corrector per a firefox? (https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/4796) Per a estalviar-mos a tots un poc de faena, seria convenient que t'ho instalares. (No t'ho prengues a mal) ;) RoX 19:13, 29 març 2009 (UTC)

No, per a Internet Explorer no, per si no vols utilisar Firefox, també ho tens per a Open Office: http://www.softwarevalencia.com/software/baixar/OOo_3.0.0_Win32_Val.zip (en este enllaç ho tens traduït i en el corrector instalat ;))RoX 19:54, 29 març 2009 (UTC)

Gracies i corrector RACV

Hola, lo primer enhorabona i gracies per haver penjat tots els dies de la semana. Gracies, perque quedava sempre en la portada els dies en roig, i ara ya tenim una secio mes que està tota editada. ¡Bona vista!.

A banda d'aixo te comente, en el maxim dels meus respectes, algunes chicotetes coses sense massa importancia pero que he vist en els teus articuls sobre els dies de la semana:

- "segon" en valencià es sembre "segundo" en castella. "Segun" en llengua valenciana es sempre "Segons".

- "Diosa" en valencià >> Deesa.

- Quan en castella es fica "e" com una "y"...per eixemple: "ciencia e investigacion"...en valencià sempre es "i", encara que la següent siga atra "i".

Bo, no m'enrolle mes. ¿Has pensat en instalar-te el corrector de la RACV en el "OpenOffice 3". Yo, com voras, a nivell personal no seguixc l'actual acentuacio de la RACV, pero per a penjar articuls aci, si ho faig en molts articuls perque el corrector de la RACV me indica tots els fallos, erros de tipografia, etc. Me va molt be i m'ajuda molt a editar articuls aci...¡que yo tambe tinc molts fallos! clar, jeje. Yo escric el text en el Word de "Open Office"..i despres de passar-li el corrector...copie, pegue aci i li done a "guardar" aci. I au.

El corrector ho tens en www.llenguavalenciana.com Segur que te seria de gran utilitat per a editar en Uiquipedia i t'ajudaria molt. Tenim que anar a espai per a tindre una bona Uiquipedia, ya saps, en molts articuls, ben escrita i sense massa erros.

Un abraç i avant, que ho fas molt be, de veritat. --Valencian 03:06, 3 abr 2009 (UTC)


Per si pot servir-te d'ajuda

He vist el teus articuls sobre El Carche i el Raspay. Molt bons. Si vols podria penjar l'informacio d'est articul, ya que l'autor soc yo mateixa i està en el meu portal: www.valencian.org/valencia/carche.htm Ya me dius que te pareix l'idea.

Sense voler donar-te la llanda mes, te dic dos cosetes que he vist en els 2 artculs anteriors:

- La finalisacio en "-ada" a l'escriure no la fem en "à": Vesprada >>>Vesprà. Se que ya ho saps i Si, estic al 100% d'acort en tu i pense com tu, que son coses que possiblement es deurien canviar o es canviaran algun dia. De moment la RACV en absolut està per la llabor. Pero mentres tant hem d'escriure tots igual i baix unes mateixes Normes Ortografiques (en accents o sense ells) pero tots en les mateixes Normes. Sino som la risa del catalanisme i en tota la rao del mon. Sino es el "cachondeo".

- Quan n'hi ha una vocal abans de la preposicio "de" eixemple: "de esta"....sempre es contrau en apostrof >>> "d'esta" "d'Ampar" "d'Elig" "d'Alcoy" "d'Albert" "d'abonar" "d'agranar". Es aixina per a totes o casi totes les paraules que escomencen per volcals (siguen verps, noms de persona, substantius, etc). Davant de "h" crec que tambe. En fi, tindria que consultar-ho en l'Ortografia. Veus, yo estic vert.

Gracies per tot. Un abraç. --Valencian 23:36, 7 abr 2009 (UTC)

El Carche

Gracies per contestar tant rapit. Podem fer 2 coses, pots penjar tot el meu articul tal i com està en la web. Copies i peques i au. I si no, ya ho penjare yo. Per a que vas a estar teclejant. Copia, pega i au. Si tens problemes en copiar el text de la web, m'ho dius i yo ho penjare sancer perque tambe tinc tot el text en un archiu de word normal, que deixa copiar sense problemes. Com vullgues.

Yo ho he llevat de clavar-ho en la Categoria de "Regne de Valencia" perque oficialment es Múrcia i no podria estar en la categoria del Regne de Valencia. Al contrari que Cabdet (Caudete) en l'actual Provincia d'Albacet, El Carche mai ha segut clarament territori valencià. A banda pense no se si seria lo mes adeqüat fer lo mateix que nos fan els demes a nosatros (Catalunya per eixemple). No desige als demes lo que no vullc per a mi.

De totes formes escolta el minut nº 3 d'esta entrevista http://www.valencian.org/mp3/carche.mp3 i voras com els entrevistats diuen que es senten murcians.

Un abraç: --Valencian 00:51, 8 abr 2009 (UTC)

Artícul duplicat

Hola, has duplicat l'artícul de La Magdalena en el teu artícul Magdalena, espere que utilises el buscador de Uiquipèdia més sovint per a que no torne a passar-teRoX 20:31, 8 abr 2009 (UTC)


Pots redirigir un articul cap a un atre anant per eixemple ad esta pagina http://www.uiquipedia.org/index.php?title=TVV&redirect=no i dona-li a editar i copia lo que t'ix. Despres de 2 parentesis, vaja, entre ells, claves el nom de l'articul nou a on vols redirigir i au. No fiques ningun text, la pagina ha d'estar buida completament, nomes te que apareixer eixe text.

De totes formes, si te dones conte, quan edites un articul despres del boto "Guardar la pagina" n'hi han unes coses en color blau, ahi voras uns botons rapits per a redirigir una pagina, ficar una categoria, etc. Pot ser-te util. Ho vaig descobrir esta semana, jaja. ¡Estas fent a monto de articuls i faena!, ¡Enhorabona!. --Valencian 22:34, 8 abr 2009 (UTC)

L'us de la discussió

Evita utilisar la discussió per a criticar que un artícul siga molt curt, les pàgines de discussions son per a debatre sobre el contingut de l'artícul entre usuaris, per a escriure que un artícul. Les plantilles d'esbós no son necessàries ficar-les a tots els artículs curts (és més, en la wikipedia en castellà han borrat esta plantilla perque quan un artícul és un esbós, és evident que ho és), un esbós és un esquema d'un artícul, si s'està ampliant un artícul lo que se té que fer és ficar la plantilla "en desenroll". El artícul Imperi romà de moment no va a ser artícul destacat per la cantitat de faltes d'ortografia que té. --Admin 16:34, 11 abr 2009 (UTC)

Traducción

¿Por favor, podrías traducir el siguiente artículo al valenciano?

El Libro de Mormón es uno de cuatro libros sagrados aceptados por La Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días, la Comunidad de Cristo y otras ramas del movimiento de los Santos de los Últimos Días (comúnmente llamado el mormonismo). El libro mismo dice ser una traducción de los escritos de hombres santos de la antigua América escrito en una manera similar a la Biblia. Toma su nombre de uno de los últimos de los profetas que, de acuerdo al libro, escribieron en él, Mormón, quien alrededor del 390 A. D. habría resumido en un compendio varios escritos y archivos dando alcance a 2500 años de historia.

Divisiones del Libro de Mormón

  • Primer Libro de Nefi
  • Segundo Libro de Nefi
  • Libro de Jacob
  • Libro de Enós
  • Libro de Jarom
  • Libro de Omni
  • Palabras de Mormón
  • Libro de Mosíah
  • Libro de Alma
  • Libro de Helamán
  • Tercer Libro de Nefi
  • Cuarto Libro de Nefi
  • Libro de Mormón
  • Libro de Éter
  • Libro de Moroni

Muchas gracias por tu ayuda --Chabi 20:33, 15 abr 2009 (UTC)

Sorry

Te pido disculpas. Me he intentado bajar el traductor pero nada de nada. No me deja bajarlo. Dime el texto que quieres traducir del asturiano, que yo mismo te lo traduzco. --Chabi 21:14, 15 abr 2009 (UTC)

  • muérganu = Órgano. Instrumento músical.
  • nueso = nuestro
  • encamienta = Advertir, encargar, recomendar.
  • llendes = Linde, límite. Separación, límite. Parte de un prado.
  • sen = Sin o puede significar dirección/sentido En tolos senes. Dependen del contexto.

Si necesitas algo más, aquí estoy. --Chabi 21:25, 15 abr 2009 (UTC)

Seya = Vasija parecida al cubo. --Chabi 21:30, 15 abr 2009 (UTC)

Perdona, estoy en las nubes. Es un verbo: Sea. Te lo he traducido como sustantivo. --Chabi 21:37, 15 abr 2009 (UTC)