Esgrima

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Competició d'esgrima

L'esgrima és un deport que consistix en l'enfrontament en espasa, sabre o floret de dos competidors vestits en trages i caretes o maixcares especials per a protegir-se; intentant tocar en la seua arma un major numero de vegades al seu adversari durant l'enfrontament. Les proves poden ser individuals o per equips.

L'esgrima és un dels pocs deports a on el francés és la llengua oficial. Cada país utilisa la seua llengua per a les competicions nacionals, pero quan la competició és internacional, el francés és obligatori per a l'arbitrage.

Etimologia

El terme esgrima és resultant de l'antic francés escremie, el mateix derivat del fràncic skirmjan que significa “defendre, protegir”. Este rodeig etimologic nos permet prendre consciència de que l'esgrima és un art de defensa, i més especificament de l'art de defendre's en un arma blanca.

Història

Si es considera l'esgrima com l'art de manejar les armes de punt, la seua història escomençà en els inicis de l'humanitat. A partir de l'antiguetat, els testimonis de combats en l'arma blanca són numerosos, com es mostra en els baixrelleus egipcis del temple de Ramsés III i Medinet Habou.

Enllaços externs

Commons