Enrique de Diego

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Enrique de Diego Villagrán
Enrique de Diego, periodiste
Nacionalitat: Española
Ocupació: Periodiste
Naiximent: 1956
Lloc de naiximent: Segòvia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Enrique de Diego Villagrán naix en Segòvia, en l'any 1956. Realisa els seus estudis en Ciències de l'Informació en l'Universitat Complutense de Madrit.

El seu camí professional comença en el diari de tirada nacional ABC. Molt jove, és nomenat Cap de la Secció de Política durant els anys 1983 i 1987. Eixe mateix any, marcha al Diari Ya a on eixercirà com Redactor Cap de Nacional i Internacional. Allí roman fins a l'any 1990, retornant a ABC. És enviat a Alacant com delegat d'ABC en esta província valenciana.

Darrere de la seua estància en ABC, és nomenat subdirector de la veterana revista d'anàlisis polític i informació Epoca durant els anys 2003 i 2007. Enrique de Diego compagina esta activitat professional en la direcció i presentació del programa de debat Rambla, emés en el Canal 37 d'Alacant i que va collir un més que notable èxit d'audiència, convertint-se en un verdader fenomen social.

Actualment, Enrique de Diego dirigix i presenta diversos programes en Ràdio Intereconomia. De dilluns a divendres, en "Afondo", desgrana l'actualitat econòmica i política en un espai que, com ell mateix definix, està dirigit per a "la societat civil i la rebelió cívica". També anima i dirigix la tertúlia El País de les Maravelles, un programa de cult que s'emet, en horari de bon matí, els divendres i dumenges en la mateixa emissora.

Enrique de Diego també colabora en atres mijos de comunicació, com El Semanal Digital, Diari d'Amèrica, La nació, Minut Digital, Periodista Digital, etc. I ha participat en diversos programes i tertúlies de televisió, com El Gat a l'Aigua (Intereconomia TV), Alt i Clar (TeleMadrid), etc.

No cal oblidar la seua faceta com a ensagiste i noveliste, faceta en la qual ha obtengut el reconeiximent del públic. Entre les seues últimes publicacions, destaquen les noveles històriques Cor Templari, La Llança Temperaria i l'ensaig polític El Manifest de les Classes Mijanes, en el que pretén posar en acció a la dreta, darrere de diverses décades de passivitat política.

Cites

Ese 'caballo de Troya' es la enseñanza. No es el único, pero si es el fundamental. Desde la más tierna infancia hasta los cursos de doctorado a los que voluntariamente desean aprender valenciano o los que reciben esa asignatura obligatoria se les enseña otro idioma, se les enseña catalán.
Operación 'Caballo de Troya', per Enrique de Diego (Las Provincias, 20.6.1997)
El Partido Popular ha impuesto la enseñanza del catalán en las escuelas valencianas, de modo que los jóvenes no se entienden con sus familias valenciano hablantes. Se trata de una estrategia de contenido político y también comercial, porque las editoriales separatistas precisan un mercado más amplio para hacer viables sus libros y productos. El último episodio del entreguismo del PP de la Comunidad Valenciana a la catalanización ha sido el hundimiento y la destrucción de las cajas, que han sido absorbidas, con su patrimonio inmobiliario y sus marcas, en instituciones financieras catalanas. Un proceso que tendrá graves consecuencias en el futuro. La sociedad valenciana resiste con fuerza a este intento de colonización, pero la destrucción del valencianismo, mediante compra de voluntades, y la traición del Partido Popular la ha dejado sin referencias políticas. El PP es el caballo de Troya de la catalanización y lo pagará caro y pronto.
'La banda de Rajoy traiciona a los valencianos: El PP, caballo de Troya de la catalanización en la Comunidad de Valencia', per Enrique de Diego (Alerta Digital, 1.1.2013)

Enllaços