Isaac Asimov

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 12:51 27 nov 2024 per Xavier (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Isaak Yúdovich Ozímov
Nacionalitat: Russa
Ocupació: Escritor i professor.
Naiximent: 2 de giner de 1920
Lloc de naiximent: Petróvichi, Rússia
Defunció: 6 d'abril de 1992
Lloc de defunció: Nova York, Estats Units

Isaak Yúdovich Ozímov, conegut popularment com a Isaac Asimov (Petróvichi, Rússia, 2 de giner de 1920 - † Nova York, Estats Units, 6 d'abril de 1992) fon un escritor i professor de bioquímica en la facultat de medicina de l'universitat de Boston d'orige judeu rus, naturalisat nortamericà, conegut per ser un prolífic autor d'obres de ciència ficció, història i divulgació científica.

La seua obra més famosa és la Série de la Fundació, també coneguda com a Trilogia o Cicle de Tràntor, que forma part de la série de l'Imperi Galàctic i que més tart va combinar en la seua atra gran série sobre els robots. També va escriure obres de misteri i fantasia, aixina com una gran cantitat de texts de no ficció. En total, va firmar més de 500 volums i unes 9.000 cartes o postals. Els seus treballs han segut publicats en 9 de les 10 categories del Sistema Dewey de classificació.

Junt en Robert A. Heinlein i Arthur C. Clarke, Asimov fon considerat en vida com un dels «tres grans» escritors de ciència ficció.

La majoria dels seus llibres de divulgació expliquen els conceptes científics seguint una llínea històrica, retrotraent-se lo més possible a temps en que la ciència en qüestió es trobava en una etapa elemental. A sovint brinda la nacionalitat, les dates de naiximent i mort dels científics que menciona, aixina com les etimologies de les paraules tècniques.

Fon membre de Mensa durant molt de temps, als membres del qual descrivia com «intelectualment combatius». Gojava més de la presidència de l'Associació Humanista nortamericana, una organisació d'ideologia atea.

En l'any 1981 es va nomenar a un asteroide, el (5020) Asimov, en el seu honor.

Cites

La violència és l'últim refugi de l'incompetent.
Isaac Asimov

Enllaços externs