Diferència entre les revisions de "UNESCO"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Text reemplaça - 'Patrimoni de la Humanitat' a 'Patrimoni de l'Humanitat')
 
Llínea 17: Llínea 17:
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==
 
* [[Nacions Unides]]
 
* [[Nacions Unides]]
* [[Patrimoni de la Humanitat]]
+
* [[Patrimoni de l'Humanitat]]
 
* [[Reserva de la biosfera|Reserva de la Biosfera]]
 
* [[Reserva de la biosfera|Reserva de la Biosfera]]
 
* [[Classificació UNESCO]]
 
* [[Classificació UNESCO]]

Última revisió del 00:43 27 ago 2023

Bandera de la UNESCO

Organisació de les nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (en anglés United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization abreviat com UNESCO), és un organisme especialisat de les Nacions Unides.

Es va fundar el 16 de novembre de 1945 en l'objectiu de contribuir a la pau i a la seguritat en lo món per mig de l'educació, la ciència, la cultura i les comunicacions. Té la seua seu en Paris i el seu director general és Koichiro Matsuura, de nacionalitat japonesa.

Es dedica a orientar als pobles en una gestió més eficaç del seu propi desenroll a través dels recursos naturals i els valors culturals, en la finalitat d'obtindre el major preu possible de la modernisació, sense que per això es perden la identitat i la diversitat cultural, l'alfabetisació, etc.

En l'educació, este organisme assigna prioritat a l'èxit de l'educació elemental adaptada a les necessitats actuals. Colabora en la formació de docents, planificadors familiars i vivenda, administradors educacionals i encoraja la construcció d'escoles i la dotació d'equip necessari per al seu funcionament.

Les activitats culturals busquen la salvaguarda del patrimoni cultural per mig de l'estímul de la creació i la creativitat i la preservació de les entitats culturals i tradicions orals, aixina com a promoció dels llibres i la llectura.

En matèria d'informació, la UNESCO promociona la lliure circulació d'idees per mijos audiovisuals, fomenta la llibertat de prensa i la independència, el pluralisme i la diversitat dels mijos d'informació, via el Programa Internacional per a la Promoció de la Comunicació.

Directors generals de la UNESCO[editar | editar còdic]

Artícul principal → Anexo:directors generals de la UNESCO.


Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons