Diferència entre les revisions de "General Post Office"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 3: Llínea 3:
  
 
== Arquitectura ==
 
== Arquitectura ==
El '''GPO''' es trobà per primera volta en un chicotet edifici en el lloc d'on els edificis comercials solien estar (ara l'edifici del Banc Central) fora del carrer Dame Street, i es va retirar despuix a una casa més gran, front a l'edifici del Banc d'Irlanda en vert de l'universitat. El [[6 de giner]] de [[1818]] la nova oficina de correus en Sackville Street (ara carrer O'Connell) fon oberta per als negocis. La primera pedra de l'edifici, que es construïx despuix d'un disseny de Francis Johnston, fon posada pel senyor tinent d'Irlanda, Charles Whitworth, 1r comte Whitworth, el [[12 d'agost]] de [[1814]], assistit pel Post Master General, Charles O'Neill , 1r comte O'Neill i Laurence Parsons, 2do comte de Rosse. L'estructura es va completar en el curt espai de tres anys per la suma de £ 50.000.
+
El '''GPO''' es trobà per primera volta en un chicotet edifici en el lloc d'on els edificis comercials solien estar (ara l'edifici del Banc Central) fora del carrer Dame Street, i es va retirar despuix a una casa més gran, front a l'edifici del Banc d'Irlanda en vert de l'universitat. El [[6 de giner]] de l'any [[1818]] la nova oficina de correus en Sackville Street (ara carrer O'Connell) fon oberta per als negocis. La primera pedra de l'edifici, que es construïx despuix d'un disseny de Francis Johnston, fon posada pel senyor tinent d'Irlanda, Charles Whitworth, 1r comte Whitworth, el [[12 d'agost]] de l'any [[1814]], assistit pel Post Master General, Charles O'Neill , 1r comte O'Neill i Laurence Parsons, 2do comte de Rosse. L'estructura es va completar en el curt espai de tres anys per la suma de £ 50.000.
  
La frontera, que s'estén de 67,1 metros (220 peus), té un pòrtic jonic (24.4 metros (80peus) d'ample), de sis columnes joniques acanalades, 137,16 centímetros (54 polzades) de diàmetro. El friso de l'entablament és altament enriquit, i en el tímpan del frontó estaven les armes reals fins a que siga retirada despuix de la restauració en la década de [[1920]].
+
La frontera, que s'estén de 67,1 metros (220 peus), té un pòrtic jonic (24.4 metros (80peus) d'ample), de sis columnes joniques acanalades, 137,16 centímetros (54 polzades) de diàmetro. El friso de l'entablament és altament enriquit, i en el tímpan del frontó estaven les armes reals fins a que siga retirada despuix de la restauració en la [[anys 1920|década de 1920]].
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Revisió de 08:25 10 oct 2017

General Post Office, en Dublin.

The General Post Office en valencià Oficina General de Correus (irlandés: Ard Oifig un Phóist) és la sèu central de l'Oficina de correus d'Irlanda, en Dublin. Situat en el centre del carrer O'Connell, el carrer principal de la ciutat, és un dels edificis més famosos d'Irlanda i fon l'últim dels grans edificis públics construits en estil georgià erigits en la capital.

Arquitectura

El GPO es trobà per primera volta en un chicotet edifici en el lloc d'on els edificis comercials solien estar (ara l'edifici del Banc Central) fora del carrer Dame Street, i es va retirar despuix a una casa més gran, front a l'edifici del Banc d'Irlanda en vert de l'universitat. El 6 de giner de l'any 1818 la nova oficina de correus en Sackville Street (ara carrer O'Connell) fon oberta per als negocis. La primera pedra de l'edifici, que es construïx despuix d'un disseny de Francis Johnston, fon posada pel senyor tinent d'Irlanda, Charles Whitworth, 1r comte Whitworth, el 12 d'agost de l'any 1814, assistit pel Post Master General, Charles O'Neill , 1r comte O'Neill i Laurence Parsons, 2do comte de Rosse. L'estructura es va completar en el curt espai de tres anys per la suma de £ 50.000.

La frontera, que s'estén de 67,1 metros (220 peus), té un pòrtic jonic (24.4 metros (80peus) d'ample), de sis columnes joniques acanalades, 137,16 centímetros (54 polzades) de diàmetro. El friso de l'entablament és altament enriquit, i en el tímpan del frontó estaven les armes reals fins a que siga retirada despuix de la restauració en la década de 1920.

Enllaços externs

Commons