Diferència entre les revisions de "Aben Alfange"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
 
'''Aben Alfange''' o Alfanje fon un moro valencià del [[sigle XI]]. Aben Alfange fon rei moro de [[Dénia]] i escritor.  
 
'''Aben Alfange''' o Alfanje fon un moro valencià del [[sigle XI]]. Aben Alfange fon rei moro de [[Dénia]] i escritor.  
  
Quan el famós Rodrigo Díaz de Vivar ([[El Sit]]) prengué la [[ciutat de Valéncia]], Aben Alfange es convertí al cristianisme i entrà al seu servici. Més tart, Aben Alfange escrigué la vida del Sit, encara que per alguns escritors està considerada com una novela plena de contes ha mereixcut l'elogi de [[Gaspar Escolano]], autor de l'''Història del Regne de Valéncia'' i l'assentiment de [[Pere Antoni Beuter|Beuter]] qui va fer us d'ella en la seua ''Crònica d'Espanya''.  
+
Quan el famós Rodrigo Díaz de Vivar ([[El Sit]]) prengué la [[ciutat de Valéncia]], Aben Alfange es convertí al cristianisme i entrà al seu servici. Més tart, Aben Alfange escrigué la vida del Sit, encara que per alguns escritors està considerada com una novela plena de contes ha mereixcut l'elogi de [[Gaspar Juan Escolano|Gaspar Escolano]], autor de l'''Història del Regne de Valéncia'' i l'assentiment de [[Pere Antoni Beuter|Beuter]] qui va fer us d'ella en la seua ''Crònica d'Espanya''.  
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Revisió de 11:41 11 jul 2017

Aben Alfange o Alfanje fon un moro valencià del sigle XI. Aben Alfange fon rei moro de Dénia i escritor.

Quan el famós Rodrigo Díaz de Vivar (El Sit) prengué la ciutat de Valéncia, Aben Alfange es convertí al cristianisme i entrà al seu servici. Més tart, Aben Alfange escrigué la vida del Sit, encara que per alguns escritors està considerada com una novela plena de contes ha mereixcut l'elogi de Gaspar Escolano, autor de l'Història del Regne de Valéncia i l'assentiment de Beuter qui va fer us d'ella en la seua Crònica d'Espanya.

Referències

  • BLEDA, Jaume (O.P.). Coronica de los moros de España. Dividida en ocho Libros (Valéncia, 1618)
  • OLIVA, Narciso. Diccionario Historico o Biografia Universal Compendiada. Tomo Primero (Barcelona, 1830)