Diferència entre les revisions de "Francis Mojica"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 10: Llínea 10:
 
| lloc_mort =  
 
| lloc_mort =  
 
}}
 
}}
Juan Francisco Martínez Mojica ([[Elig]], [[1963]]), que firma els seus treballs com '''Francis Mojica''', és un biòlec i investigador valencià.
+
'''Juan Francisco Martínez Mojica''' ([[Elig]], [[1963]]), que firma els seus treballs com '''Francis Mojica''', és un biòlec i investigador [[Comunitat Valenciana|valencià]].
  
 
== Descobriment del CRISPR ==
 
== Descobriment del CRISPR ==
  
L'alacantí Francis Mojica és un investigador de l'[[Universitat d'Alacant]], ha segut el primer en estudiar les seqüències CRISPR, que ell mateixa va batejar. Ara podrien curar el càncer i crear una indústria millonària.
+
L'alacantí Francis Mojica és un investigador de l'[[Universitat d'Alacant]], ha segut el primer en estudiar les seqüències CRISPR, que ell mateixa va batejar. Ara podrien curar el [[càncer]] i crear una indústria millonària.
  
El CRISPR va nàixer en les marjals de [[Santa Pola]] ([[Alacant]]), on l'investigador de l'Universitat d'Alacant Francisc Mojica començà a estudiar l'estova ''Haloferax mediterranei'', un microorganisme en una tolerància extrema a la sal trobat en les costes de la població valenciana. L'any [[1993]] publicà el seu descobriment.  
+
El CRISPR va nàixer en les marjals de [[Santa Pola]] ([[Alacant]]), a on l'investigador de l'Universitat d'Alacant Francisc Mojica començà a estudiar l'estova ''Haloferax mediterranei'', un microorganisme en una tolerància extrema a la sal trobat en les costes de la població valenciana. En l'any [[1993]] publicà el seu descobriment.  
  
 
El microbiòlec va intuir ràpidament que tenia or davant, pero no va conseguir finançació per part del Govern entre [[2008]] i [[2011]].  
 
El microbiòlec va intuir ràpidament que tenia or davant, pero no va conseguir finançació per part del Govern entre [[2008]] i [[2011]].  
  
En l'any [[2012]], Doudna y Charpentier lograban la fama. En l'any [[2015]] l'investigadora francesa Emmanuelle Charpentier i la seua companyera nortamericana Jennifer Doudna rebien el premi Princesa d'Astúries d'Investigació "pel desenroll d'una tecnologia que permet modificar gens, en gran precisió i senzillea". Es tractava de CRISPR.  
+
En l'any [[2012]], Doudna y Charpentier lograben la fama. En l'any [[2015]] l'investigadora francesa Emmanuelle Charpentier i la seua companyera nortamericana Jennifer Doudna rebien el premi [[Princesa d'Astúries]] d'Investigació "pel desenroll d'una tecnologia que permet modificar gens, en gran precisió i senzillea". Es tractava de CRISPR.  
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Revisió de 10:47 6 nov 2016

Francis Mojica
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Biòlec i investigador.
Naiximent: 1963
Lloc de naiximent: Elig, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Juan Francisco Martínez Mojica (Elig, 1963), que firma els seus treballs com Francis Mojica, és un biòlec i investigador valencià.

Descobriment del CRISPR

L'alacantí Francis Mojica és un investigador de l'Universitat d'Alacant, ha segut el primer en estudiar les seqüències CRISPR, que ell mateixa va batejar. Ara podrien curar el càncer i crear una indústria millonària.

El CRISPR va nàixer en les marjals de Santa Pola (Alacant), a on l'investigador de l'Universitat d'Alacant Francisc Mojica començà a estudiar l'estova Haloferax mediterranei, un microorganisme en una tolerància extrema a la sal trobat en les costes de la població valenciana. En l'any 1993 publicà el seu descobriment.

El microbiòlec va intuir ràpidament que tenia or davant, pero no va conseguir finançació per part del Govern entre 2008 i 2011.

En l'any 2012, Doudna y Charpentier lograben la fama. En l'any 2015 l'investigadora francesa Emmanuelle Charpentier i la seua companyera nortamericana Jennifer Doudna rebien el premi Princesa d'Astúries d'Investigació "pel desenroll d'una tecnologia que permet modificar gens, en gran precisió i senzillea". Es tractava de CRISPR.

Enllaços externs