Diferència entre les revisions de "Barreja (beguda)"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
La '''barreja''' és una beguda de licor consistent en una mescla d'aiguardent i de vi [[moscatell]] o mistela, o siga, vi dolç. La barreja més popular és aquella feta en moscatell i [[anís]], que es barregen a parts iguals directament en un got menut i, normalment, allargat. També es pot preparar en [[brandy]] o [[cassalla]]. L'anís potser sec o dolç. Se solia beure abans d'almorzar, especialment per a fer passar el fret. En l'actualitat es poc freqüent sent substituït pel [[rebentat]] (carajillo, en castellà).  
+
La '''barreja''' és una beguda de licor consistent, com el seu nom indica, en una mescla d'aiguardent i de vi [[moscatell]] o mistela, o siga, vi dolç. La barreja més popular és aquella feta en moscatell i [[anís]], que es barregen en parts iguals directament en un got menut i, normalment, allargat. També es pot preparar en [[brandy]] o [[cassalla]]. L'anís potser sec o dolç pero millor sec perque s'afig vi dolç. Se solia beure abans d'almorzar, especialment per a fer passar el fret. En l'actualitat es poc freqüent el seu consum, sent substituït pel [[rebentat]] (''carajillo'', en castellà).
  
 +
La barreja es molt típica en [[Castelló]] prendre's junt a una [[figa albardà]], a bon matí, el dia gran de les [[Festes de la Magdalena]], o siga, el primer dumenge quan se celebra la [[Romeria de les Canyes]] i els romers van a arreplegar la seua canya al [[Mercat Central]] situat en la plaça Major de la vila.
 +
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
  

Revisió de 18:11 7 maig 2016

La barreja és una beguda de licor consistent, com el seu nom indica, en una mescla d'aiguardent i de vi moscatell o mistela, o siga, vi dolç. La barreja més popular és aquella feta en moscatell i anís, que es barregen en parts iguals directament en un got menut i, normalment, allargat. També es pot preparar en brandy o cassalla. L'anís potser sec o dolç pero millor sec perque s'afig vi dolç. Se solia beure abans d'almorzar, especialment per a fer passar el fret. En l'actualitat es poc freqüent el seu consum, sent substituït pel rebentat (carajillo, en castellà).

La barreja es molt típica en Castelló prendre's junt a una figa albardà, a bon matí, el dia gran de les Festes de la Magdalena, o siga, el primer dumenge quan se celebra la Romeria de les Canyes i els romers van a arreplegar la seua canya al Mercat Central situat en la plaça Major de la vila.

Enllaços externs