Diferència entre les revisions de "Lluerna"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «Una '''lluerna''' (Del llatí ''lūcĕrna'', llàntia.), en castellà, ''luciérnaga'', segons el Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real A…»)
 
 
(No es mostra una edició intermija d'un usuari)
Llínea 1: Llínea 1:
Una '''lluerna''' (Del llatí ''lūcĕrna'', llàntia.), en castellà, ''luciérnaga'', segons el [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) és un insecte coleòpter de l'espècie ''Lampyris nocticula'', la femella del qual no té ales i durant les nits de primavera i estiu emet llum fosforescent per alguns dels seus segments abdominals gràcies a la lluciferina. També rep el nom de cuquet de llum.
+
Una '''lluerna''' (del [[llatí]] ''lūcĕrna'', llàntia.), en [[castellà]], ''luciérnaga'', segons el [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) és un insecte coleòpter de l'espècie ''Lampyris nocticula'', la femella del qual no té ales i durant les nits de [[primavera]] i [[estiu]] emet llum fosforescent per alguns dels seus segments abdominals gràcies a la lluciferina. També rep el nom de cuquet de llum.
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
Llínea 5: Llínea 5:
 
{{DGLV|Lluerna}}
 
{{DGLV|Lluerna}}
 
* [https://es.wikipedia.org/wiki/Lampyridae Lluerna en Wikipedia]
 
* [https://es.wikipedia.org/wiki/Lampyridae Lluerna en Wikipedia]
 +
 +
[[Categoria:Biologia]]
 +
[[Categoria:Animals]]
 +
[[Categoria:Invertebrats]]
 +
[[Categoria:Insectes]]

Última revisió del 12:09 15 jun 2024

Una lluerna (del llatí lūcĕrna, llàntia.), en castellà, luciérnaga, segons el Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) és un insecte coleòpter de l'espècie Lampyris nocticula, la femella del qual no té ales i durant les nits de primavera i estiu emet llum fosforescent per alguns dels seus segments abdominals gràcies a la lluciferina. També rep el nom de cuquet de llum.

Enllaços externs[editar | editar còdic]