Diferència entre les revisions de "Olocau"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 14: Llínea 14:
 
== Demografia ==
 
== Demografia ==
 
Conta segons el cens del [[INE]] de l'any [[2022]] en 2.148 habitants censats.
 
Conta segons el cens del [[INE]] de l'any [[2022]] en 2.148 habitants censats.
 +
 +
== Economia ==
 +
La seua economia és agrària. Els productes principals són les [[oliveres]], [[Garrofer|garrofers]], [[armelers]] i la [[vinya]]. El regadiu tradicional produïx [[hortalices]], [[taronges]] i atres frutes. La ganaderia és escassa i l'indústria es llimita a la de fusteria metàlica, per lo que a pesar de que les perspectives de regadiu la població disminuïx progressivament des de l'any [[1910]], encara que ha canviat la tendència en l'últim deceni, ya que gràcies al turisme interior i la seua proximitat en la capital de la província, s'ha convertit en centre residencial. Des de la [[década de 1970]] l'activitat econòmica d'Olocau s'ha vist afectada per la baixa en l'activitat agrícola.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Revisió de 17:51 23 oct 2023

Iglésia de la Mare de Déu del Roser d'Olocau

Olocau és un municipi de la Comunitat Valenciana, que es troba situat en la província de Valéncia, en la comarca de El Camp de Túria.

Geografia

El municipi està situat en la província de Valéncia, en el camp del Túria, terreny penyascós al costat esquerre del barranc del Carraixet. Compartix terrenys en el parc natural Serra Calderona.

El seu territori té una superfície de 37,4 km quadrats, trobant-se a uns 293 m s. n. m. El seu clima és templat i llimita en els següents municipis:

Demografia

Conta segons el cens del INE de l'any 2022 en 2.148 habitants censats.

Economia

La seua economia és agrària. Els productes principals són les oliveres, garrofers, armelers i la vinya. El regadiu tradicional produïx hortalices, taronges i atres frutes. La ganaderia és escassa i l'indústria es llimita a la de fusteria metàlica, per lo que a pesar de que les perspectives de regadiu la població disminuïx progressivament des de l'any 1910, encara que ha canviat la tendència en l'últim deceni, ya que gràcies al turisme interior i la seua proximitat en la capital de la província, s'ha convertit en centre residencial. Des de la década de 1970 l'activitat econòmica d'Olocau s'ha vist afectada per la baixa en l'activitat agrícola.

Vore també

Referències

Bibliografia

  • Cabanes Pecourt, María de los Desamparados, Herrero Alonso, Abelardo i Ferrer Navarro, Ramon. Documentos y datos para un estudio toponímico de la Región valenciana (Valencia, 1981) VV.AA.
  • Cavanilles, Antoni Josep. Observacions sobre l'Història natural, Geografia, Agricultura, Població i fruts del Regne de Valéncia Valéncia: Editorial Albatros, 1995, edició facsimilar de la realisada en 1795 en l'Imprenta Real de Madrit
  • Garín y Ortiz de Taranco, Felipe Mª (1986). Catálogo monumental de la provincia de Valencia. Valencia: Caja de Ahorros de Valencia. ISBN 84-505-4653-2
  • Gaspar Juan Escolano. Décadas de la Historia de Valencia
  • Guía de comunicación de la Comunidad Valenciana 2005
  • Monravana, La. Gran Enciclopedia Temática de la Comunidad Valenciana. Historia. Editorial Prensa Valenciana. 2009
  • Soler Salcedo, Juan Miguel (2008). Nobleza Española, Grandeza Inmemorial 1520

Enllaços externs

Commons


Municipis de El Camp de Túria
Benaguasil    Benissanó    Bétera    Casinos    L'Eliana    Gàtova    Llíria    Loriguilla    Marines    Nàquera    Olocau    La Pobla de Vallbona    Ribarroja del Túria    Sant Antoni de Benaixeve    Serra    Vilamarchant