Diferència entre les revisions de "Òpera"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «L''''òpera''' és un drama totalment o parcialment musicat que s'escenifica cantant en acompanyament orquestal, i en els elements escènics habituals del ...».)
 
(Text reemplaça - '* {{DGLV|' a '{{DGLV|')
 
(No es mostren 3 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
L''''òpera''' és un [[drama]] totalment o parcialment musicat que s'escenifica cantant en acompanyament orquestal, i en els elements escènics habituals del [[teatre]] (decoracions, vestuari). Sovint va precedida d'una introducció instrumental o [[obertura]]. El seu nom prové de la denominació italiana ''opera in musica'' (obra musicada), que definia els primers espectàculs lírics al final del segle XVI i començament del XVII. En els casos en qué la música pot ser omesa sense alterar totalment la naturalea de la peça, esta es converteix en una obra en música incidental.
+
[[Image:El Palau de les Arts Reina Sofía, Valencia - Jan 2007.jpg|thumb|250px|Vista del [[Palau de les Arts]], '''Òpera''' de [[Valéncia]]]]
 +
L''''òpera''' és un [[drama]] totalment o parcialment musicat que s'escenifica cantant en acompanyament orquestal, i en els elements escènics habituals del [[teatre]] (decoracions, vestuari).  
  
 +
A sovint va precedida d'una introducció instrumental o [[obertura]]. El seu nom prové de la denominació italiana ''opera in musica'' (obra musicada), que definia els primers espectàculs lírics al final del [[sigle XVI]] i començament del [[sigle XVII|XVII]].
 +
 +
En els casos en qué la música pot ser omesa sense alterar totalment la naturalea de la peça, esta es converteix en una obra en música incidental.
 +
 +
== Enllaços externs ==
 +
{{DGLV|Òpera}}
 +
 +
[[Categoria:Música]]
 
[[Categoria:Òpera| ]]
 
[[Categoria:Òpera| ]]

Última revisió del 13:30 6 jul 2022

Vista del Palau de les Arts, Òpera de Valéncia

L'òpera és un drama totalment o parcialment musicat que s'escenifica cantant en acompanyament orquestal, i en els elements escènics habituals del teatre (decoracions, vestuari).

A sovint va precedida d'una introducció instrumental o obertura. El seu nom prové de la denominació italiana opera in musica (obra musicada), que definia els primers espectàculs lírics al final del sigle XVI i començament del XVII.

En els casos en qué la música pot ser omesa sense alterar totalment la naturalea de la peça, esta es converteix en una obra en música incidental.

Enllaços externs[editar | editar còdic]