Diferència entre les revisions de "Torre de l'Agüelet"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «La '''torre de l'Agüelet''' és una torre defensiva que perteneix al Castell d'Almenara junt a la torre de l'Agüeleta. == Descripció == En els extrems…»)
 
m
Llínea 1: Llínea 1:
 +
[[File:Almenara Torre Poniente (6).JPG|thumb|250px|Torre de l'Agüelet]]
 +
 
La '''torre de l'Agüelet''' és una torre defensiva que perteneix al [[Castell d'Almenara]] junt a la torre de l'Agüeleta.  
 
La '''torre de l'Agüelet''' és una torre defensiva que perteneix al [[Castell d'Almenara]] junt a la torre de l'Agüeleta.  
  

Revisió de 12:05 6 jun 2020

Torre de l'Agüelet

La torre de l'Agüelet és una torre defensiva que perteneix al Castell d'Almenara junt a la torre de l'Agüeleta.

Descripció

En els extrems est i oest del tossal a on se troba el Castell d'Almenara se situen dos torres aïllades nomenades Bivalcadim i Bergamuza encara que conegudes localment com a Torre de l'Agüelet i Torre de l'Agüeleta.

Les torres que flanquegen el castell, són les cridades torre Bergamuza (Torre de l'Agüelet o de Ponent en funció de defensa del castell i que flanquege la zona de la “costa del castell” que era el lloc pel que s'accedia a la fortificació). I la torre Bivalcadim (o de l'Agüeleta o Torre de Llevant, que es trobava sobre un antic poblament ibèric i la finalitat de la qual era la defensa d'eixe sector de la fortificació).

La segona d'estes torres, situada prop de les vies del tren fon reedificada entre els anys 1862 i 1865 en les pedres del derruït Convent dels Dominics de la localitat per a que complira les funcions de torre de comunicacions.​

També s'han denominat estes torres "isabelines" ya que el seu orige es remonta a l'época d'Isabel II, temps en el que es porta a terme l'obra del ferrocarril que cobrix l'espai entre Sagunt i Ulldecona, entre 1862 i 1865, i les guerres carlistes. Les actuals són dos torres de construcció més moderna ya que s'observen rajoletes de fanc.

Vore també

Enllaços externs