Diferència entre les revisions de "Basílica de Sant Pasqual"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 13: Llínea 13:
  
 
[[Categoria:Cultura Valenciana]]
 
[[Categoria:Cultura Valenciana]]
 +
[[Categoria:Arquitectura]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Religió]]
 
[[Categoria:Religió]]
 
[[Categoria:Basíliques de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Basíliques de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Símbols de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Símbols de la Comunitat Valenciana]]
 +
[[Categoria:Monuments del Regne de Valéncia]]
 
[[Categoria:Vilarreal]]
 
[[Categoria:Vilarreal]]

Revisió de 11:10 5 oct 2019

El santuari o Basílica de Sant Pasqual Baylón, en homenage i honor a Sant Pasqual Baylón, conegut popularment com El Sant,​ es troba en la població valenciana de Vilarreal, en la comarca de la Plana Baixa.

El conjunt està format pel Temple, proclamat basílica menor pel papa Joan Pau II, la Real Capella en el sepulcre de Sant Pasqual Baylón, el museu del Pouet del Sant i el convent de clausura de les monges clarises.

El convent té els seus orígens en el sigle XVI, pero és gràcies a que en ell va viure, va morir i va ser enterrat Sant Pasqual Baylón, que va alcançar fama i importància com a lloc de pelegrinage. La Real Capella, construïda en el sigle XVII per a albergar les restes del Sant, era considerada com el primer monument del barroc valencià en orde de temps i mèrit. No obstant, l'antiga iglésia conventual i la capella barroca varen ser destruïdes per un incendi provocat en l'any 1936 en el transcurs de la Guerra Civil. El nou temple no està acabat, encara que està obert al cult. Sí està acabada la nova Real Capella, inaugurada en 1992 pel rei Joan Carles I d'Espanya.

La restauració del monasteri ha consolidat vestigis tan característics com el claustre, l'escala, la sala De Profundis, i en el refectori, l'assent que ocupava el sant front al del beat Andrés Hibernón. Les dos torres campanar alberguen un carilló de 72 campanes i un conjunt de 12 campanes de volteig, entre elles la major campana de volteig del món.

Enllaços externs