Diferència entre les revisions de "Palau de l'Exposició"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 25: Llínea 25:
 
[[Categoria:Història Valenciana]]
 
[[Categoria:Història Valenciana]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 +
[[Categoria:Palaus]]
 +
[[Categoria:Palaus de la Comunitat Valenciana]]

Revisió de 14:25 11 abr 2017

El Palau Municipal, hui nomenat Palau de l'Exposició, està situat en un entorn privilegiat de la ciutat de Valéncia en plena expansió, excelentment comunicat i rodejat d'espais oberts.

En l'any 1909 es va celebrar en Valéncia una important Exposició Regional que es prolongaria fins a 1910 en el caràcter de Nacional, constituint un acontenyiment ciutadà sense precedents en la Valéncia de principis del sigle XX. Casi trescents expositors d'un centenar de localitats varen mostrar els seus productes en un recint de setze hectàrees situat junt al Passeig de l'Albereda. L'event i les construccions que ho varen acompanyar, com el nou pont de formigó armat dissenyat per l'ingenier José Auban en 1908, varen servir per a consolidar l'expansió de la ciutat cap al nort, donant orige en el temps a un nou barri "de l'exposició" en recort d'aquella important celebració.

El palau de l'Exposició es va construir com a sèu municipal per a aquell event sent lloc de festes i recepcions. Formava part dels diferents edificis construïts per a l'Exposició celebrada en Valéncia en 1909, que, en la seua majoria, varen ser demolits a l'acabar-se dita Exposició. Només alguns edificis es varen salvar de la desaparició i varen ser reutilisats en atres fins, entre ells, el Palau de l'Exposició.

La construcció de l'edifici va ser assignada per l'Ajuntament de Valéncia al prestigiós arquitecte Francisco Mora Berenguer, que va tindre que alçar este Palau en només setanta dies per a complir en la data d'inauguració de l'Exposició, el 22 de maig de 1909.

El seu estil tracta d'evocar els edificis més representatius del gòtic florit de la ciutat, fusionant-se en un sol conjunt l'arquitectura civil, militar i religiosa de l'época.

Vore també

Referències

Enllaços externs