Diferència entre les revisions de "Vicent Baydal i Sala"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Llínea 32: Llínea 32:
 
== Comentaris ==
 
== Comentaris ==
  
Vicent Baydal diu, entre atres coses, en el seu llibre titulat ''Els valencians, des de quan són valencians?'', que el poble valencià naix a partir de l'any 1330, quan estudis i treballs d'atres intelectuals, valencians i no valencians, demostren una major antiguetat.
+
Vicent Baydal diu, entre atres coses, en el seu llibre titulat ''Els valencians, des de quan són valencians?'', que el poble valencià naix a partir de l'any 1330, quan estudis i treballs d'atres intelectuals, valencians i no valencians, demostren una major antiguetat.  
 +
 
 +
== Enllaços externs ==
 +
 
 +
* [https://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/02/26/primer-valenciano-nacio-1330/1384222.html El primer "valenciano" nació en 1330 - Levante]
  
 
[[Categoria:Biografies]]
 
[[Categoria:Biografies]]

Revisió de 11:43 5 ago 2018

Vicent Baydal i Sala
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Historiador i escritor
Naiximent: 1979
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Vicent Baydal i Sala (Valéncia, 1979) és un historiador i escritor valencià. Fon professor de l'universitat catalana Pompeu Fabra i en l'actualitat de l'Universitat Jaume I de Castelló, d'ideologia pancatalanista.

Biografia

Estudià en l'Universitat de Valéncia i es doctorà en l'Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. La seua tesis tracta sobre el naiximent de la Generalitat Valenciana i el pactisme valencià. Ha realisat investigacions postdoctorals en Oxford, i des de l'any 2015 realisa docència en l'Universitat Jaume I de Castelló.

Vicent Baydal és molt actiu en les rets socials i en mijos públics, començà el seu quefer com a divulgador en el bloc d'Internet nomenat Vent de Cabylia, que començà mentres feya el seu doctorat. Durant l'etapa d'estudiant universitari fon cofundador de l'associació Grup Harca, que també realisa una faena de divulgació per mig dels blocs d'Internet i la publicació de llibres.

Vinculat a la revista cultural Lletraferit, és un dels fundadors de l'editorial Llibres de la Drassana. En eixa editorial ha publicat diversos treballs de divulgació històrica. És autor del llibre Els valencians, des de quan són valencians?, editat per Afers en l'any 2016, un llibre que parla sobre la construcció de l'identitat del poble valencià.

Obra

  • Els orígens de la revolta de la Unió al regne de València (1330-1348) (2013)
  • Fer Harca . Històries medievals valencianes (2014)
  • Guerra, relacions de poder i fiscalitat negociada . Els orígens del contractualisme al Regne de València (1238-1330) (2014)
  • Vent d Cabylia . Històries de la història dels valencians (2015)
  • València no s'acaba mai (2016)
  • Els valencians, des de quan són valencians? (2016)
  • El llarg camí de l'autogovern valencià, furs,corts i generalitat (1238-1418-2018) (2018)

Comentaris

Vicent Baydal diu, entre atres coses, en el seu llibre titulat Els valencians, des de quan són valencians?, que el poble valencià naix a partir de l'any 1330, quan estudis i treballs d'atres intelectuals, valencians i no valencians, demostren una major antiguetat.

Enllaços externs