Suro

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 16:37 7 ago 2019 per Xavier (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «El '''suro''', en castellà ''corcho'', és la corfa del surer o surera (Quercus suber), és un teixit vegetal que en botànica es denomina felema i q...»)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

El suro, en castellà corcho, és la corfa del surer o surera (Quercus suber), és un teixit vegetal que en botànica es denomina felema i que recobrix el tronc de l'arbre. Cada any, creix una nova corfa –formada per anells que creixen de dins cap a fòra del surer- que se superpon a les més antigues, formant aixina esta corfa. El suro pot presentar-se en brut, com a producte directe de l'extracció de la corfa de l'arbre o elaborat per a la seua utilisació en diferents àrees. El principal component del suro és la suberina.

La producció mundial de suro és d'unes 340.000 tonellades, de les quals Portugal produïx un 61%, Espanya un 30%, i Itàlia un 6%.

El suro és una matèria prima excelent i conté unes qualitats i propietats que són molt difícils de millorar pels humans, és molt utilisat per l'indústria.

Vore també

Enllaços externs