Anna

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Escut d'Anna
Anna

Anna és un municipi de l'interior de la Comunitat Valenciana, Espanya. Pertanyent a la província de Valéncia, en la comarca de El Canal de Navarrés. Conta en 2.639 habitants (INE 2017).

Geografia[editar]

Ocupa la part més baixa i ampla de la comarca de El Canal de Navarrés, enclavament privilegiat en el que afloren gran cantitat d'aigües de l'aqüífer del masís del Caroig que són arreplegades pel riu Sellent. Anna destaca per les seues múltiples fonts i abundància d'aigua a qué deu l'orige del propi topònim de la localitat, Yanna.

El seu clima és mediterràneu temperat i la seua vegetació típica de montanya, destacant el romer, el timó i espècies arbòrees com el pi o la carrasca.

S'accedix a este poble, des de Valéncia, a través de l'A-7 prenent despuix la CV-590 per a accedir finalment per la CV-580.

Localitats llimítrofes[editar]

El terme municipal d'Anna llimita en les localitats següents: Cotes, Chella, Énguera, Estubeny, Xàtiva, Llanera de Ranes i Sellent, totes elles de la província de Valéncia.

Economia[editar]

El sector turístic va obrint-se camí sobretot per la recent promoció del turisme rural i l'atractiu que supon L'Albufera.


Municipis de El Canal de Navarrés
Anna    Bicorp    Bolbait    Chella    Énguera    Millars    Navarrés    Quesa