YouTube

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

YouTube és un lloc web dedicat a compartir vídeos. Presenta una varietat de clips de películes, programes de televisió i vídeos musicals, aixina com continguts amateur com videoblocs i YouTube Gaming. A pesar de les regles de YouTube contra pujar vídeos en tots els drets reservats, este material existix en abundància. Les persones que estagen els seus vídeos en esta plataforma de manera habitual són conegudes com youtubers.

Va ser creat per tres antics empleats de PayPal en febrer de l'any 2005 i, en octubre de 2006, adquirit per Google Inc. a canvi d'1 650 millons de dólars: ara opera com una de les seues filials. És el lloc web del seu tipo més utilisat en internet.

YouTube usa un reproductor en llínea basat en HTML5, que va incorporar poc en acabant de que la W3C ho presentara i que és soportat pels navegadors web més difosos. Antigament el seu reproductor funcionava en Adobe Flash, pero esta ferramenta va ser rebujada en l'any 2016. Els enllaços a vídeos de YouTube poden ser també insertats en blogs i llocs electrònics personals usant API o incrustant cert còdic HTML.

El 29 d'agost de l'any 2017, YouTube va donar a conéixer alguns canvis en el disseny de la seua versió web i va presentar un nou logotip, que per primera volta separa el nom de l'ícono.