Periodiste

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Una reportera de televisió en un micròfon i junt a la seua càmara

Un periodiste és la persona que eixercix el periodisme,[1] en qualsevol de les seues formes, ya siga en la prensa escrita, fotografia, ràdio, televisió o mijos digitals. El seu treball consistix en descobrir i investigar temes d'interés públic, contrastar-los, sintetisar-los i publicar-los. Per a això recorre a fonts periodístiques fiables i verificables. Aixina elabora els seus artículs, que poden prendre vàries formes per a la seua difusió: oral, escrita, visual.

Existixen varis principis que guien la llabor del periodiste, el principal dels quals és el respecte per la veritat, el rigor en la busca de la informació fidedigna i verificable. En general, es considera bon periodiste al que conseguix informació rellevant, breu i exacta en el menor temps possible.

En la revolució digital han sorgit tres tipos de periodisme: el periodisme tradicional, el periodisme participatiu (vist en la cridada Web 2.0, on els ciutadans generen els seus propis canals de distribució com el Blog); i el periodisme ciutadà, que és usat pels mijos tradicionals que soliciten de la ciutadania compartir en els mijos notícies que ocorren en el seu entorn en informes d'àudio, fotos o vídeos.

Referències

Enllaços externs

Commons