Anar al contingut

Oli de citronela

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Oli de citronela

El oli de citronela és un dels olis essencials obtinguts de les fulles i brots de les espècies Cymbopogon nardus i Cymbopogon winterianus del gènero Cymbopogon (herba de llima).[1] L'oli s'utilisa àmpliament com una font de substàncies perfumíferas, tals com citronelal, citronelol i geraniol. Estos productes químics troben aplicació en la producció de sabons, perfumeria, cosmètica i aromes de tot lo món.[2][3] l'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units considera a l'oli de citronela com un pesticida en un modo d'acció no tòxic.[1] Les investigacions també mostren que té fortes propietats antifúngicas,[4][5][6]


Referències

  1. ↑ 1,0 1,1 EPA citronella reregistration fact sheet
  2. ↑ Lawless, J., The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils, 1995, ISBN 1-85230-661-0
  3. ↑ «Citronella (Oil of Citronella) (021901)». Environmental Protection Agency. Archivat des de l'original, el 2004-02-18. Consultat el 20 de juliol de 2007.
  4. ↑ Kazuhiko NAKAHARA*, Najeeb S. ALZOREKY1 , Tadashi YOSHIHASHI, Huong T. T. NGUYEN2 and Gassinee TRAKOONTIVAKORN, "Chemical Composition and Antifungal Activity of Essential Oil from Cymbopogon nardus (Citronella Grass)", Japan International Research Center for Agricultural Sciences (JIRCAS),(Tsukuba, Ibaraki 305–8686, Japan), JARQ - October 2003 - (Vol. 37 No. 4 )
  5. ↑ PATTNAIK S., SUBRAMANYAM V. R., KOLE C.(2006).«Antibacterial and antifungal activity of tingues essential oils in vitro».Microbis.86(349): 237-246.
  6. ↑ Prabuseenivasan, Seenivasan; Jayakumar, Manickkam; Ignacimuthu, Savarimuthu(2006-11-30).«In vitro antibacterial activity of some plant essential oils».BMC complementary and alternative medicine.6: 39.ISSN 1472-6882.doi:10.1186/1472-6882-6-39.Consultat el 2023-02-13.