Museu de la Taronja

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El Museu de la Taronja, té la seua sèu en el carrer Major número 10 de Burriana, en la comarca de la Plana Baixa.

Història[editar | editar còdic]

El Museu fon inaugurat el 3 de febrer de l'any 1995. L'impulsor de la creació del Museu de la Taronja en Burriana fon el veí Vicent Abad, sent director del mateix.

Descripció[editar | editar còdic]

L'edifici que alberga el museu s'emmarca dins del modernisme valencià, sent un destacat eixemple d'este estil en la ciutat de Burriana.

El museu conta de sis sales a on es planteja un recorregut per l'evolució històrica de l'agricultura tarongera, el comerç, transport i la publicitat de l'indústria dels derivats dels cítrics en un periodo històric que comprén des de finals del sigle XVIII fins als nostres dies.

L'Archiu-Biblioteca conta en més de 6.000 documents en una colecció de més de 5.000 marques tarongeres, més de 1.000 fotografies i numerosos eixemplars de paper de seda usats per a envoldre les taronges. El museu organisa ademés una exposició itinerant dels seus fondos i organisa un certamen internacional de fotografia sobre els cítrics.

Únic museu d'Europa[editar | editar còdic]

El Museu de la Taronja és l'únic museu de la Comunitat Valenciana, d'Espanya i d'Europa dedicat a la taronja, rebent més de 5.000 visites anuals. En l'actualitat permaneix tancat des de l'estiu de l'any 2012.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]