Historiador

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Un historiador és la persona que escriu (o descriu) l'història de les civilisacions que nos han precedit, la memòria fixada per la pròpia humanitat del seu propi passat. Un historiador és la persona que es dedica a l'estudi de l'història.

Historiador és aquell subjecte que s'encarrega de realisar un reconte d'events succeïts en el passat tant des d'un punt de vista descriptiu com a crític. Per a realisar tal tasca, l'historiador treballa en fonts de diversos tipos que tenen com a objectiu aportar l'informació apropiada sobre fets, processos o fenòmens relacionats en l'història de l'Humanitat.

Es considera a Heródoto de Halicarnaso, de l'antiga Grècia, com el primer historiador de l'Humanitat.

L'objecte d'estudi de l'Història i de l'historiador ha variat a lo llarc dels sigles. Mentres els primers historiadors moderns basaven el seu estudi en l'anàlisis de l'obra dels grans polítics, pensadors i militars, corrents posteriors han buscat completar tal anàlisis en l'estudi dels processos socials, econòmics i culturals de llarc determini que suponen que l'Història de l'Humanitat és construïda entre tots.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]