Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
11 bytes afegits ,  09:56 3 abr 2014
m
Llínea 203: Llínea 203:  
'''Govern democratic 1986-1990'''
 
'''Govern democratic 1986-1990'''
   −
Despres de la seua presa de possessio, en giner de [[1986]], el President [[Marc Vinicio Cirerer Arévalo|Vinicio Cirerer]] anuncià que les seues prioritats serien terminar la violencia politica i establir el govern de llei. Les reformes inclogueren noves lleis del ''hábeas corpus'' i ampar (proteccio ordenada per tribunal), la creacio d'un comite llegislatiu de drets humans, i l'establiment en [[1987]] de l'Oficina del Procurador de [[Drets Humans]]. La Tall Suprema tambe mamprengue una serie de reformes per a lluitar contra la corrupcio i millorar l'eficacia de sistema llegal.
+
Després de prendre possessió, en giner de [[1986]], el President [[Marc Vinicio Cirerer Arévalo|Vinicio Cirerer]] anuncià que les seues prioritats serien terminar la violencia política i establir el govern de llei. Les reformes inclogueren noves lleis del ''hábeas corpus'' i ampar (protecció ordenada per tribunal), la creació d'un comite llegislatiu de drets humans, i l'establiment en [[1987]] de l'Oficina del Procurador de [[Drets Humans]]. La Cort Suprema també mamprengué una serie de reformes per a lluitar contra la corrupció i millorar l'eficacia de sistema llegal.
   −
En l'eleccio de Cirerer, els militars s'alluntaren del govern i retornaren al paper mes tradicional de proporcionar seguritat interna, especificament lluitant contra insurgents armats. Els primers 2 anys de l'administracio de Cirerer se caracterisaren per una economia estable i una disminucio marcada en la violencia politica. El personal militar insatisfet feu dos intents de colp en maig de [[1988]] i maig de [[1989]], pero l'envie militar recolzà l'orde constitucional. El govern fon fortament criticat per la seua falta de voluntat per a investigar o perseguir casos de violacions de drets humans.
+
En l'elecció de Cirerer, els militars s'alluntaren del govern i retornaren al paper més tradicional de proporcionar seguritat interna, especificament lluitant contra insurgents armats. Els primers 2 anys de l'administració de Cirerer se caracterisaren per una economia estable i una disminució marcada en la violencia política. El personal militar insatisfet feu dos intents de colp en [[maig]] de [[1988]] i maig de [[1989]], pero l'envie militar recolzà l'orde constitucional. El govern fon fortament criticat per la seua falta de voluntat per a investigar o perseguir casos de violacions de drets humans.
   −
Els ultims 2 anys del govern de Cirerer tambe foren marcats per una economia en decliu, folgues, marches de protesta i acusacions de corrupcio estesa. L'incapacitat del govern de tractar en molts dels problemes nacionals -com mortalitat infantil, analfabetisme, salut i assistencia social deficients, i nivells creixents de violencia- contribui al despagat popular.
+
Els ultims 2 anys del govern de Cirerer també foren marcats per una economia en decliu, folgues, marches de protesta i acusacions de corrupció estesa. L'incapacitat del govern de tractar en molts dels problemes nacionals -com mortalitat infantil, analfabetisme, salut i assistencia social deficients, i nivells creixents de violencia- contribuí al despagat popular.
    
==== Decada de 1990 ====
 
==== Decada de 1990 ====
121 586

edicions

Menú de navegació