Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1138 bytes afegits ,  23 juliol
Pàgina nova, en el contingut: «Se diu '''borumballa''', en castellà, ''viruta'', segons el Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RAC…»
Se diu '''borumballa''', en castellà, ''viruta'', segons el [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV), a la porció de fusta fina i allargada que es trau de la fusta en passar-li la plana o treballar-la i que ix generalment en forma espiral.

També definix com a borumballa a una cosa inútil, sense contengut o fonament; palla: L'informe està unflat, té molta borumballa i només dos o tres idees bones.

El Diccionari afig una série d'observacions i documentació:

{{Cita|El sentit figurat de borumballa, com a cosa inútil, ya el trobem en els clàssics: “No conexeu vos, corpus mei, / aqueixa gent / que·n lo seu dir fan fonament / de barrumbales, / hi tot son fet es, ab rialles, / fundar son dret”. [[Jaume Gaçull]] usa la variant antiga barrumbales, en sentit figurat, en Lo sompni de [[Johan Johan]]. [[1497]]. A banda de la variant antiga barrumbala, trobem les següents variants locals, dialectals o inusuals: barrumballa, barumballa, bolumballa, borrumballa, borumballa, brumballa, burumballes, bromballa.}}

== Enllaços externs ==

{{DGLV|Borumballa}}
24 947

edicions

Menú de navegació