Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2145 bytes afegits ,  17:57 10 set 2022
Pàgina nova, en el contingut: «'''Julio Martín Alarcón''' (Madrit, 22 d'abril de 1977) és un periodiste i escritor espanyol. == Biografia == Julio Martín Alarc…»
'''Julio Martín Alarcón''' ([[Madrit]], [[22 d'abril]] de [[1977]]) és un periodiste i escritor [[Espanya|espanyol]].

== Biografia ==

Julio Martín Alarcón està dedicat a l'investigació i divulgació històrica. Periodiste en ''El Confidencial'' des de l'any [[2017]]. Abans fon redactor de ''El Mundo'' i la revista ''La Aventura de la Historia'' entre [[2004]] i [[2016]] a on va crear la secció digital d'Història en ''elmundo.es'' junt al seu llavors director [[Pedro J. Ramírez]]. Ha colaborat també en atres mijos com ''El Independiente''.

== Obra ==

En [[2016]] va publicar ''El ángel de Budapest'' (Edicions B, Penguin Random House) sobre el diplomàtic espanyol [[Ángel Sanz Briz]] i l'Holocaust en Hongria i en anterioritat, en [[2006]], ''La ofensiva de Cataluña. Diciembre de 1938'' (Unitat Editorial) sobre la [[Guerra Civil espanyola]]. Va contribuir a revelar la colaboració del règim de [[Franco]] en el [[Tercer Reich]] durant l'Operació Mincemeat ​junt al periodiste i escritor britànic de ''The Times'', Ben Macintyre, autor de ''El hombre que nunca existió'' (Editorial Crítica, 2014). En ''El Confidencial'' va relatar cóm es va desvelar el secret del camp d'extermini d'Auschwitz en juny de [[1944]], a través de la correspondència secreta de les embaixades neutrals i els archius del Foreign Office britànic.

Ha colaborat en l'exposició ''Auschwitz. No hace mucho. No muy lejos'', que es va inaugurar en decembre de [[2017]] en la sala ''Arte Canal'' de Madrit.

Ha escrit crítica de cine en la revista ''La Aventura de la Historia'', llabor que va compaginar com a editor entre [[2011]] i [[2014]] de la revista ''Descubrir el Arte''. Ademés, ha fomat part de l'equip de les coleccions històriques publicades pel diari ''El Mundo'': ''La Guerra Civil española, mes a mes'' i ''El Franquismo año a año'' i ha participat en diversos programes de ràdio com ''La Rosa de los Vientos'' de l'emissora ''[[Onda Cero]]'' i ''La Linterna'' de la [[cadena COPE]].

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Julio_Mart%C3%ADn_Alarc%C3%B3n Julio Martín Alarcón en Wikipedia]
23 719

edicions

Menú de navegació