Correfoc

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El correfoc és un espectàcul popular de carrer inventat pel grup de teatre català Els Comediants, a finals dels anys 70, quan estava molt de moda el teatre de carrer.

Bàsicament consistix en l'actuació en el carrer d'un grup d'actors o persones que vestides de dimonis escaroten a la gent usant pirotècnia i focs d'artifici.

En Catalunya s'ha convertit en una tradició popular en les seues festes. En la Comunitat Valenciana certs grups minoritaris d'ideologia pancatalanista intenten importar est espectàcul per a que es convertixca en una tradició valenciana. Lo ben cert, es que és una invenció recent sense cap tipo de tradició en terres valencianes i tampoc té el seu orige en la Comunitat Valenciana.

En paraules d'una famosa colla catalana de Correfocs, Els Dracs de la Bisbal:

El Correfoc és una cosa que no té tants anys, varen ser els mateixos Comediants, ara farà uns 15 anys, que varen escomençar a dissenyar una espècie d'espectàcul en foc incorporat als passacarrers i ho varen fer per primera volta en la Bisbal. I aixina varen escomençar els primers ensajos en 1981.


Enllaços externs