Compositor

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Un compositor (del llatí compŏsĭtōre, qui compon.) és aquella persona «que fa composicions musicals».​ És qui sap escriure composicions musicals segons les normes artístiques, on bàsicament organisa una série de sons tenint com a base els paràmetros de la teoria. Existixen el compositor dramàtic, que compon òperes i el compositor simfònic, que compon música simfònica.

El compositor és aquell que inventa música treballant els sons de forma imaginativa en la finalitat de poder crear la seua pròpia música, és qui té la capacitat de parlar a través dels sons. El parlar podria dir-se que és l'equivalent a improvisar en música i escriure seria l'equivalent a compondre. El compositor és qui construïx la música. Elabora un producte musical que despuix pot ser interpretat en distintes ocasions també per atres persones i permet ser fixat en un soport, per eixemple, gravat.​ Açò es deu a que la música és una forma artística efímera que necessita ser fixada d'alguna manera.​

Per això el compositor, encara que normalment usa l'improvisació, la majoria de les voltes deixa un registre escrit de les seues composicions.

El Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) ho definix com la persona que compon obres musicals.

Enllaços externs[editar | editar còdic]