Artiste faller

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
L'artiste faller José Gallego en l'any 2018
Taller de Carlos Borrás

L'artiste faller és l'ofici que s'encarrega de la creació de les Falles. És un professional en un conjunt d'habilitats les quals fan possible la producció de les obres d'art efímeres i satíriques que es planten cada any en moltes localitats de la Comunitat Valenciana.

Entre estes habilitats s'inclouen l'escultura, la pintura, l'arquitectura, la fusteria i el domini de tècniques artesanals com la manipulació del cartó pedra, la cera o el suro blanc.

Habitualment tenen un espai conegut com a taller faller, a on durant tot l'any treballen en els ninots, remats i grans volums que formen la Falla i que es voran en els carrers en el més de març. Ademés de la part purament artesanal moltes d'estes instalacions tenen estudis a on l'artiste pensa i dissenya donant com a resultat l'esbós de la Falla, primera aproximació de lo que despuix evolucionarà i es definirà en major detall a lo llarc de l'exercici.

Ademés de dedicar-se a la realisació de les falles, l'artiste faller també rep encàrrecs per a fer decorats per a películes, fires i parcs d'atraccions, escenografies teatrals i treballs artístics diversos.

Vore també[editar | editar còdic]