Alqueria de Barrinto

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Alqueria de Barrinto de Valéncia

L'Alqueria de Barrinto és una alqueria situada en el barri de Marchalenes de la ciutat de Valéncia, dins del propi Parc de Marchalenes. Data originàriament del sigle XIV i és el resultat d'una remodelació que en el sigle XV va transformar una antiga casa existent, construint-se l'actual alqueria.

Descripció[editar | editar còdic]

Interior de l'Alqueria de Barrinto

L'edificació s'estructura a partir d'un gran vestíbul de gran altura, en biguetes policromades, a partir del qual s'organisen les cuines, sales principals, estancies de servici, l'àmbit agrari e inclús un sistema de cellers.

El cos principal en les sales nobles de l'habitage senyorial se situa al sur. Conta en sales de grans dimensions en finestrals flanquejats per festejadors situats cap al jardí i hort. Es tracta de sales que s'articulen entre si per mig de chicotetes portes d'algepseries en els seus extrems, a les quals s'accedix des del gran vestíbul d'accés per una escala de traçat curt, a la manera d'una entreplanta gòtica.

Actualment és propietat de l'Ajuntament de Valéncia, que la va rehabilitar a finals dels anys 90 i principis del 2000 com a edifici municipal multiús. Des de l'any 2001 alberga la biblioteca municipal Joanot Martorell.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons