Alberto Fabra

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Alberto Fabra Part
Alberto Fabra 2015 (cropped).jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Aparellador i polític.
Naiximent: 1964
Lloc de naiximent: Castelló de la Plana, Comunitat Valenciana, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Alberto Fabra Part (Castelló de la Plana, 1964) és un aparellador i polític valencià del Partit Popular, que fon president de la Generalitat Valenciana des del 29 de juliol de 2011, quan fon propost despuix de la dimissió de Francisco Camps,[1] fins al 28 de juny de 2015, i aixina mateix President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana des de 2011 fins a 2015. Actualment és Senador per Valéncia.

Biografia[editar | editar còdic]

Titulat per l'Universitat Politècnica de Valéncia, en l'any 1982 es va afiliar a les Noves Generacions d'Aliança Popular, despuix Partit Popular, partit pel qual va ser escollit regidor d'urbanisme i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Castelló de la Plana. Ocupà l'alcaldia de Castelló des de 2005. Ha segut escollit diputat a les eleccions a les Corts Valencianes de 2007.

Alberto Fabra fon nomenat Coordinador General del PPCV en novembre de 2009, un càrrec de nova creació en la direcció del partit i que s'emmarcà dins del procés de renovació de les estructures internes a causa de l'escàndal de corrupció política Gürtel.[2] L'expresident Francisco Camps confià en Fabra com a nou valor del partit.[3] El 20 de juliol de 2011 la Junta Directiva Regional en una reunió d'urgència decidí elegir Fabra com a candidat a president de la Generalitat Valenciana despuix de la dimissió de Francisco Camps.

Durant el seu periodo de presidència, la Comunitat Valenciana tingué que demanar un rescat econòmic, despuix de tindre un deute superior al 20,5% del seu PIB i arrossegar des de fea més d'un any problemes de liquiditat per a afrontar els seus compromisos.

En novembre de l'any 2013 el seu govern va prendre la decisió de tancar Radiotelevisió Valenciana en l'argument que preferia preservar l'educació i la sanitat. Diverses manifestacions i partits de l'oposició varen demanar la seua dimissió.

Corrupció[editar | editar còdic]

El primer cas per presunta corrupció política en qué es va vore rodejat Alberto Fabra tingué lloc en filtrar-se a la prensa que pretenia contractar, en diners públics, un entrenador personal per a millorar el seu liderage. Despuix de la polèmica suscitada al voltant de la publicació en els mijos de comunicació estatals, Alberto Fabra renuncià a esta contractació.

També ha segut investigada per corrupció política la seua mà dreta, Esther Pastor Tomás (secretària Autonòmica d'Organisació, Coordinació i Relacions Institucionals de la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana), acusada dels presunts delictes de malversació de cabals públics, estafa i falsetat documental.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Predecessor:
José Luis Gimeno
Coat of Arms of Castellón City.svg
Alcalde de Castelló de la Plana

2005-2011
Successor:
Alfonso Bataller


Predecessor:
Francisco Camps
Emblema de la Generalitat Valenciana.svg
President de la Generalitat Valenciana

2011-2015
Successor:
Ximo Puig