Adrià Martí Badia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Adrià Martí Badia és un professor i escritor de l'Universitat de Valéncia naixcut en la població valenciana de Burjassot d'ideologia pancatalanista.

Biografia[editar | editar còdic]

Adrià Martí Badia naixqué en la població valenciana de Burjassot, en la comarca de L'Horta.

És doctor en Llengües, Lliteratures i Cultures, i les seues aplicacions per l'Universitat de Valéncia, llicenciat en Filologia Catalana, màster en Professor en educació secundària i màster en Assessorament llingüístic i cultura lliterària en eixa institució.

Adrià Martí Badia és professor ajudant doctor del Departament de Filologia Catalana de l'Universitat de Valéncia. També ha segut, durant varis cursos, professor associat en eixe Departament, faena que ha compaginat en la de professor d'Ensenyança Secundària i professor colaborador del Grau de Llengua i Lliteratura Catalanes de l'Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

És secretari de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i de l'Unitat per a l'Educació Multilingüe (UEM) de l'Universitat de Valéncia, secretari científic de Caplletra. Revista Internacional de Filologia, i membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), entre atres.

També forma part dels grups d'investigació Llengua, Lliteratura i Cultura Valenciana del Segle d'Or a la Renaixença de l'Universitat de Valéncia i del Grup d'Història de la Llengua i Llengua Normativa de l'Universitat de Girona.

Obra[editar | editar còdic]

  • La consciència lingüística dels valencians (1854-1906), publicat l'any 2020 per l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i Publicacions de l'Abadia de Montserrat dins la colecció Biblioteca Sanchis Guarner.

També ha publicat artículs en revistes, com:

  • "Les ideologies lingüístiques de les publicacions periòdiques valencianes (1854-1906)", revista Mirabilia/MedTrans: Mirabilia/Mediterranean and Transatlantic Approaches to the Culture of the Crown of Aragon (2019).

Referències[editar | editar còdic]