Diferència entre les revisions de "Sal"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 2: Llínea 2:
 
La '''sal comuna''', coneguda popularment com a '''sal''', correspon a la sal denominada clorur sòdic o clorur de [[sodi]]. La seua fòrmula química és NaCl.  
 
La '''sal comuna''', coneguda popularment com a '''sal''', correspon a la sal denominada clorur sòdic o clorur de [[sodi]]. La seua fòrmula química és NaCl.  
  
Existixen de quatre classes, segons la seua procedència: la sal marina i la d'alvertent, que s'obtenen per evaporament; la sal gema, que procedix de l'extracció minera d'una roca mineral denominada halita i la sal vegetal que s'obté per concentració, al bollir una planta gramínea (método també utilisat per a l'obtenció de [[sucre]] a partir d'una atra planta gramínea) que creix en el desert del [[Kalahari]].
+
Existixen quatre tipos de sal, segons la seua procedència: la sal marina i la d'alvertent, que s'obtenen per evaporament; la sal gema, que procedix de l'extracció minera d'una roca mineral denominada halita i la sal vegetal que s'obté per concentració, al bollir una planta gramínea (método també utilisat per a l'obtenció de [[sucre]] a partir d'una atra planta gramínea) que creix en el desert del [[Kalahari]].
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Última revisió del 19:18 19 set 2021

Salina en Santa Pola, Alacant

La sal comuna, coneguda popularment com a sal, correspon a la sal denominada clorur sòdic o clorur de sodi. La seua fòrmula química és NaCl.

Existixen quatre tipos de sal, segons la seua procedència: la sal marina i la d'alvertent, que s'obtenen per evaporament; la sal gema, que procedix de l'extracció minera d'una roca mineral denominada halita i la sal vegetal que s'obté per concentració, al bollir una planta gramínea (método també utilisat per a l'obtenció de sucre a partir d'una atra planta gramínea) que creix en el desert del Kalahari.

Enllaços externs[editar | editar còdic]