Edició de «Energia solar fotovoltaica»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 6: Llínea 6:
 
{{AP|Cèlula fotoelèctrica}}
 
{{AP|Cèlula fotoelèctrica}}
 
[[Archiu:Solar cell.png|thumb|Cèlula fotovoltaica.]]  
 
[[Archiu:Solar cell.png|thumb|Cèlula fotovoltaica.]]  
Les [[Cèlula fotoelèctrica|cèlules fotoelèctriques]] són el principal component de la placa fotovoltaica. Són uns dispositius [[semiconductor]]s que en rebre radiació solar s'exciten, provoquen salts electrònics i una chicoteta diferència de potencial tipo díode en els seus extrems (corrent elèctric). L'acoplament en série de diversos d'estos díodes òptics permet l'obtenció de voltages majors en configuracions molt senzilles, i aptes per a chicotets dispositius electrònics. A major escala, el corrent elèctric continu que proporcionen les plaques fotovoltaiques es pot transformar en [[corrent alterna]] i injectar en xàrcia, operació que és poc rendable econòmicament i que precisa encara de subvencions per a la seua viabilitat. En entorns aïllats, on es requerix poca corrent elèctrica i l'accés a la xàrcia està penalisat econòmicament per la distància, com [[refugi de montanya|refugis de montanya]], estacions meteorològiques o de comunicacions, s'ampren les plaques fotovoltaiques com a alternativa [[Viabilitat econòmica|econòmicament viable]].
+
Les [[Cèlula fotoelèctrica|cèlules fotoelèctriques]] són el principal component de la placa fotovoltaica. Són uns dispositius [[semiconductor]]s que en rebre radiació solar s'exciten, provoquen salts electrònics i una chicoteta diferència de potencial tipo díode en els seus extrems (corrent elèctric). L'acoplament en série de diversos d'estos díodes òptics permet l'obtenció de voltages majors en configuracions molt senzilles, i aptes per a chicotets dispositius electrònics. A major escala, el corrent elèctric continu que proporcionen les plaques fotovoltaiques es pot transformar en [[corrent alterna]] i injectar en xàrcia, operació que és poc rendable econòmicament i que precisa encara de subvencions per a la seua viabilitat. En entorns aïllats, on es requerix poca corrent elèctrica i l'accés a la xàrcia està penalisat econòmicament per la distància, com [[refugi de muntanya|refugis de muntanya]], estacions meteorològiques o de comunicacions, s'ampren les plaques fotovoltaiques com a alternativa [[Viabilitat econòmica|econòmicament viable]].
  
 
== Història ==
 
== Història ==

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!

Plantilla usada en esta pàgina: